23948sdkhjf

E45-ros til Regeringen og DF

Finanslovsaftale om E45-forundersøgelser hilses velkommen i Østjylland

Finanslovsforliget mellem Regeringen og Dansk Folkeparti medfører, at der igangsættes VVM-undersøgelser af en udbygning af Østjyske Motorvej E45 fra fire til seks spor på strækningerne Skanderborg S - Vejle (Hornstrup), vest om Aarhus og Aarhus N - Randers N.

- Stor ros til Regeringen og Dansk Folkeparti! Det er en stor dag i dag for borgere og virksomheder i Østjylland, som dagligt bruger Østjyske Motorvej E45 og hele tiden må betale omkostningerne ved den store trængsel. Med Finanslovens vedtagelse kan VVM- undersøgelserne af udvidelsen af E45 nemlig sættes i gang efter nytår. Det betyder, at vi nu er kommet et stort skridt nærmere udvidelsen til seks spor fra Vejle til Randers N. Der er derfor grund til at rose regeringen og Dansk Folkeparti for deres initiativ til at sikre VVM- undersøgelserne for udvidelsen af E45, siger medlem af formandskabet i Business Region Aarhus og borgmester i Horsens Peter Sørensen og fortsætter:

- VVM-undersøgelserne vil sandsynligvis vare to år, og derefter er det vigtigt, at vi fortsætter med de næste skridt, så undersøgelserne kan erstattes af egentlige vedtagelser af en udvidelse til seks spor. Business Region Aarhus vil fortsætte vores gode dialog med Folketingets partier herom. Vi var aldrig kommet så langt uden det store samarbejde på tværs af kommuner, virksomheder og borgere, som har sikret, at vi i dag har fået en ekstra julegave til hele regionen. Der er derfor også grund til at rose alle for det gode samarbejde.

78 mio. VVM-kroner

VVM-undersøgelserne omfatter strækningerne Skanderborg S - Vejle (Hornstrup), vest om Aarhus og Aarhus N - Randers N. Der afsættes i alt 78 mio. kr. til undersøgelserne.

Business Region Aarhus består af 12 østjyske kommuner med sammenlagt en million borgere og en halv million arbejdspladser. Den østjyske millionby er landets største vækstområde uden for hovedstaden og står for eksempel for over 20 procent af landets industrieksport.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.923