23948sdkhjf

Aabenraa Industrihavn er klar til anvendelse

Enstedværkets blok 2 er fjernet og viger nu ”kajpladsen” for industrihavnen.

Rimeco Aktieselskab, som i april måned 2016 overtog Ensted Værkets Blok 2 fra DONG Energy Thermal Power A/S, som i mellemtiden har skiftet navn til Ørsted Bioenergy & Thermal Power A/S, har nu færdiggjort nedrivningen af Blok 2 og afleverer med udgangen af november måned området i afrettet og nyasfalteret stand til Aabenraa Havn.

- Vi igangsatte nedrivningsarbejdet i starten af september 2016 og glæder os over at kunne aflevere indenfor den frist, vi fastlagde fra starten” siger Rimeco’s direktør Klaus Peter Riggelsen.

Han fortsætter med at forklare, at der altid er overraskelser i større nedrivningsprojekter og det har der også været enkelte af her, men ikke noget, som har forlænget nedrivningsprocessen væsentligt.

Processen

Rimeco har sammen med sine underleverandører nøje planlagt nedrivningsprocessen og håndteringen af nedbrudt materiale. Dette omfatter bl.a. beton, som knuses, diverse jernfraktioner og en del andre materialer. Det gør man for at sikre sig mod flaskehalse i processen, idet stilstand med tungt entreprenørgrej og mange medarbejdere er svært fordyrende.

- Vi vægter sikkerheden højt i et projekt som dette. Det er en kompliceret opgave i en så omfattende nedbrydning som Ensted Værket, idet nedbrydning ét sted typisk har indflydelse på stabiliteten i nærliggende områder, derfor er planlægning med den rigtige rækkefølge i nedbrydningen meget vigtig. Vi bruger derfor betydelige ressourcer på at sikre, at der ikke opstår fare for personer eller nærliggende gods, fortsætter Klaus Peter Riggelsen.

Industrihavn

Aabenraa Havn, som er den fremtidige ejer af Aabenraa Industrihavn, ser frem til at overtage og videreudvikle området.

Havnedirektør Henrik Thykjær fortæller, at Aabenraa Havn allerede i 2016 begyndte at drive dele af det nye område i Ensted, idet man dels overtog driften af de lejemål, som bestod og stadig består dels foretog udlejninger af de bygninger, som ikke skulle rives ned.

- Med overtagelsen af Aabenraa Industrihavn, får vi nu tilført nogle attraktive faciliteter, der vil være med til at tiltrække nye aktiviteter til Aabenraa.”, siger Henrik Thykjær.

- Vi har mange henvendelser vedr. området, som jo har den fordel, at der er plads til meget store godsmængder og meget store godsemner, og vi regner med snart at kunne offentliggøre detaljer om den forventede fremtidige brug.

Klaus Peter Riggelsen og Henrik Thykjær siger samstemmende, at samarbejdet mellem Rimeco og Aabenraa Havn har været rigtigt godt, og det er en god forudsætning, når Rimeco om kort tid går i gang med at nedrive Blok 3, som er noget større og som hænger sammen med Blok 2-området. Dette område har Rimeco videresolgt til Aabenraa Kommune.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063