23948sdkhjf

Toldekspedition i Middelfart bevares

Skatteministeren lover fortsat toldekspedition fra 15 steder i Danmark.

Efter annonceringen af oprettelsen af den kommende Toldstyrelse fra 1. juli næste år og den tilhørende reorganisering af hele Toldområdet fra SKAT, blev der udsendt et ”Toldvæsenets Danmarks-kort.”

Her er Toldstyrelsens nye hovedsæde og den kommende administration i Køge indtegnet sammen med 12 toldekspeditionssteder. Fraværende var de nuværende toldekspeditionssteder i Kvistgaard ved Helsingør, i Aalborg og Middelfart.

Som det fremgår af Danske Speditørers klumme på side 15 i denne avis, så vil lukningen af toldekspeditionsstedet i Middelfart være stærkt problematisk for industri og speditører på Fyn og i Trekantsområdet.

Storm i et glas vand?

Nu har skatteminister Karsten Lauritzen (V) dog manet frygten til jorden, i et brev til en repræsentant for erhvervsinteresser på Fyn, som Transport-Tidende ad omveje har fået adgang til.

»… Der vil der også fortsat være ekspeditionssted i Middelfart og i de øvrige 15 steder, hvor virksomhederne i dag kan henvende sig. Det er derfor ikke min forventning, at samling af Toldstyrelsen på færre lokationer vil få

direkte betydning for det fynske erhvervsliv, men hvis det mod forventning skulle være

tilfældet, hører jeg meget gerne fra jer,« skriver ministeren i brevet.

Transport-Tidende har bedt om en kommentar fra skatteministeren.

Skatteministeriet oplyser via presseafdelingen i et svar:

»I lokaliseringen af den nye skatteforvaltning har det være prioriteret at opretholde alle geografiafhængige toldere ved grænser, lufthavne, havne, ekspeditionssteder mv. Det har aldrig været inde i overvejelser at lukke ekspeditionssteder i forbindelse med lokaliseringen af den nye skatteforvaltning.”

I Danske Speditører siger politik- og kommunikationschef Henrik Beck i en kommentar:

- Vi er meget glade for, at det ser ud til at toldekspeditionen i ikke bare Middelfart, men også Aalborg og Kvistgaard, bevares.

Toldkontrolenhed flytter

Det fremgår i ovennævnte brev fra skatteminister Karsten Lauritzen, at den nye Toldstyrelse skal samles på færre adresser, for at samle og dermed styrke kompetencerne i større enheder.

I den forbindelse slutter ministeren med at beklage, at en række medarbejdere ikke ønsker at flytte med til Aarhus – hvor den nye Toldstyrelse får hovedsæde.

Ministerens kommentar hentyder formentlig til, at den mobile toldkontrolenhed, der i dag er placeret i Middelfart, skal flyttes til Aarhus.

- Her må vi frygte, at det betyder tab af kompetencer på toldkontrolområdet. Det vil være meget beklageligt, siger Henrik Beck.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11