23948sdkhjf

Minister førte spaden i Hanstholm

Havneudvidelse til halv mia. påbegyndt.

I går onsdag blev første spadestik taget til Hanstholm Havns store havneudvidelse til godt 500 mio. kr., som den danske entreprenørkoncern Aarsleff skal stå for.

Miljøminister Esben Lunde Larsen stod for at føre spaden sammen med borgmester i Thisted Kommune, Lene Kjeldgaard Jensen.

Formand: Det har krævet sit

Den nye Hanstholm havn står efter planen klar i 2020. Den vil blandt andet omfatte en ny ydermole mod vest, der skal beskytte indsejlingen og give en mere rolig indsejling, en ny mole, der giver adgang til et nyt havneareal nordøst for den eksisterende havn og 130.000 kvadratmeter nye baglandsarealer.

Desuden etableres en 30.000 kvadratmeter stor arbejdshavn, der efterfølgende også omdannes til baglandsareal. Endelig er der budgetteret med en øget vanddybde på 11 meter i indsejlingen og 10 meter i havnebassinet samt mulighed for yderligere en meters dybde i havnebassinet.

Bestyrelsesformand i Hanstholm Havn, Martin Vestergaard:

- Særligt for vi, der har været en del af forarbejdet til havneudvidelsen, er det meget stort at være vidne til det første spadestik i dag. Det er en dag, som ikke blot vi, der arbejder på og omkring havnen, men i høj grad også borgerne i Hanstholm og i hele Thy såvel som både fiskerierhvervet og det udvidede erhvervsliv har set frem til. Det har krævet sit at nå hertil, men det har været en fornøjelse at opleve den opbakning, havnen har fra det lokale erhvervsliv og fra byens borgere. Den opbakning har bestemt været en bidragende faktor til Hanstholm Havns position og til, at vi kan stå her i dag og tage første spadestik til den nye og forbedrede Hanstholm Havn, sagde Martin Vestergaard.

Glæde hos minister

Miljøminister Esben Lunde Larsen udtrykte tilfredshed med den fremgang, der finder sted i den nordvestjyske havn:

- Det er en meget stor glæde og fornøjelse at tage det første spadestik til Hanstholm Havn og dermed sætte gang i byggeriet. Havnen har stor lokal betydning. Derfor har regeringen i forlængelse af aftalen om testvindmøller i Østerild foreslået en ekstra bevilling til oprensning i Hanstholm Havn. Det vil være med til at sætte skub i den fortsatte udvikling af havnen. Jeg ser frem til at se det endelige resultat, sagde Esben Lunde Larsen.

Oprindeligt skulle første spadestik have fundet sted til foråret 2018, men byggeriet er altså indledt tidligere end planlagt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063