23948sdkhjf

Ekstrabevilling til to vestkysthavne

Hanstholm Havn og Thyborøn Havn får ekstra bevilling til oprensning af havneområderne.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen vil prioritere en ekstra årlig bevilling på ni mio. kr. til oprensningsopgaverne i Hanstholm og Thyborøn Havn. Det skal være med til at skabe vækst og udvikling i de to nordjyske kommuner.

Regeringen ønsker at understøtte oprensningerne i Hanstholm og Thyborøn havne. Derfor vil miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen prioritere en ekstra årlig bevilling på ni mio. kr. til Hanstholm Havn og Thyborøn Havn.

- Regeringen vil prioritere at give Hanstholm Havn og Thyborøn Havn en ekstra bevilling til den fortsatte udvikling af havnene. Begge havne er centrale knudepunkter for det lokale erhvervsliv i Thisted og Lemvig. Det er afgørende, at vi har fokus på fortsat at sikre vækst og udvikling i den maritime sektor. Det er oplagt at støtte de to kommuner, der har bidraget til at sikre, at der kan etableres nye testpladser til prototypevindmøller ved Østerild og Høvsøre, så deres havne fortsat kan udvikle sig og skabe lokale jobs og vækst, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Udviklingsplaner

Den foreslåede bevilling skal understøtte havnenes videre udviklingsplaner og bl.a. gå til at afholde udgifter i forbindelse med, at Thyborøn Havn overtager forpligtelsen til at oprense havneområderne samt at staten kan oprense mere sand som følge af, at Hanstholm Havns udvides.

Oprensningen er med til at sikre, at storme ikke tilsander havbunden, og at havnene har den fornødne dybde til, at større skibe kan bruge havnene. Når havne udvides, medfører det øget sandmængder, som skal renses.

- Det er et klart mål for regeringen at understøtte vækst og udvikling i hele landet. Ved at prioritere udvidelsen af Hanstholm Havn, så større skibe kan komme ind, er vi med til at skabe grobund for både fastholdelse og udvikling af nye jobs i og omkring havnen. Det betyder enormt meget lokalt, at havnen kan gå ud og tiltrække nye erhvervsmuligheder, siger erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen (V).

- For Thyborøn og Lemvig Kommune er havnen væsentlig for arbejdspladser, vækst og aktiviteter. Derfor er jeg glad for, at regeringen prioriterer at give den nødvendige økonomiske håndsrækning, som sikrer havnens drift og arbejdspladser i femtiden, siger fødevareordfører Orla Østerby (K).

Det forslås, at der bevilliges fem mio. kroner årligt i 25 år fra 2020 til Hanstholm Havn, hvilket svarer til en merbevilling på 125 mio. kr. til oprensning.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078