23948sdkhjf

Trafikproblemer i Italien

Uvidende ejere risikerer bøder.

Flere af medlemsvirksomhederne under Danske Speditører har været vidne til, at der bliver udstedt en bøde til ejeren/brugeren af traileren, når et vogntog overtræder hastighedsgrænserne i Italien. Det synes Karl Christensen fra Danske Speditører lyder mærkeligt, og han råber derfor vagt i gevær.

Formanden for Fagudvalg VEJ & BANE i Danske Speditører, Karl Christensen, synes at det principielt er forkert og urimeligt, når der bliver krævet penge ind på dette grundlag:

- Principielt kører traileren jo ikke selv, og derfor er det også efter vores juristers vurdering stærkt tvivlsomt, om der er et seriøst grundlag for at gøre et krav gældende over for ejeren/brugeren  af traileren.  Nogle virksomheder har undladt at betale bøden for trailerens hastighedsovertrædelse, og har så fået besked på, at sagen vil blive sendt til inkasso. Derefter er der absolut intet sket, fortæller Karl Christensen.

På den baggrund opfordrer Karl Christensen og Danske Speditører til, at man især udviser påpasselighed, hvis man ikke modtager en direkte henvendelse fra det italienske politi. Hvis bøden ikke er udstedt til transportvirksomheden, men derimod til leverandøren af traileren, er der efter Karl Christensens opfattelse også grund til at være tilbageholdende med uden videre at betale bøden.  

- Bøden skal være udstedt til transportvirksomheden, og man skal være helt sikker på, at afsenderen vitterligt repræsenterer de italienske myndigheder. Det er vigtigt at vurdere, om afsenderen af bøden er troværdig og bruger et ordvalg og en grafik, der overbeviser om, at det vitterligt er det italienske politi, der står bag. Derfor er det vigtigt med den sunde skepsis, siger Karl Christensen.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079