23948sdkhjf

Ros til AdBlue-forslag

DTL hilser lovforslag om arrest i køretøjer velkommen.

De mange sager, hvor primært udenlandske lastvogne, er blevet grebet i AdBlue-fusk, får nu regeringen til at fremsætte et nyt lovforslag, der blandt andet vil gøre det muligt at tage arrest i køretøjet.

Lovforslaget mod de vognmænd, der snyder på AdBlue-vægtskålen får ros fra DTL.

- Det er et fremragende forslag, regeringen her fremlægger. Der er grund til at rose politikere og myndigheder for hurtig reaktionstid og sanktioner, der matcher problemets omfang, siger Erik Østergaard, der er adm. direktør i DTL – Danske Vognmænd, i en pressemeddelelse fra brancheorganisationen.

- Særligt hæfter jeg mig ved, at forslaget lægger op til, at man skal kunne tilbageholde alle kørertøjer, der bliver taget i manipulation og fusk med AdBlue. Selv om praktisk talt alle de biler der var manipuleret med i forsommerens razziaer, var udenlandske, så er det jo klart, at gevinsten er så betydelig – og dermed er et konkurrenceparameter – at svage sjæle kunne blive fristet også i Danmark. Nu sendes der med forslaget et klart signal om, at der er nultolerance over for manipulation og fusk, uanset hvem man er, og hvor man kommer fra.

Kontante fordele

DTL - Danske Vognmænd har flere gange påpeget, at AdBlue-fuskerne opnår en ikke ubetydelig økonomisk fordel. AdBlue tilsættes brændstoffet i dieseldrevne køretøjer for at reducere udledningen af de meget sundhedsskadelige kvælstofoxider (NOx’er) i udstødningsrøgen. Ved at lukke for tilførelsen af AdBlue begrænses effektiviteten af køretøjets SCR-rensesystem voldsomt.

- Forurenings- og miljøaspektet er naturligvis helt centralt, når vi taler NOx-udledning. Det kunne i sig selv sagtens retfærdiggøre lovindgrebet. Men som vognmandsorganisation for danske vognmænd hæfter vi os ved, at ikke mindst udenlandske biler, der i forvejen alt for ofte gebærder sig på måder, der er stærkt konkurrenceforvridende på de danske veje, får stukket en kæp i hjulet også med dette forslag, siger Erik Østergaard.

Særligt social dumping-ordfører hos Dansk Folkeparti, Claus Kvist Hansen, og transportordfører hos Venstre, Kristian Pihl Lorentzen, har presset på for en hurtig løsning:

- Jeg forventer, at forslaget kan samle alle Folketingets partier, uanset om man er mest optaget af miljøaspektet eller af social dumping-aspektet eller begge dele. Uanset, så rammer forslaget plet, og det kommer hurtigt efter at problemet blev afsløret, slutter Erik Østergaard.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093