23948sdkhjf

DTL: Stærkt og tiltrængt forslag

Anerkender indsats mod AdBlue-fusk.

Det er et endog meget velplaceret og tiltrængt slag mod NOx- og AdBlue-fusk, som regeringen lægger op til med et nyt lovforslag. Markante bødestørrelser og en benhård kurs ved gentagelsestilfælde er den kontante medicin, som transportminister Ole Birk Olesen (LA) lægger op til at udskrive.

Det mener DTL.

-Der er kun ét sprog som de vognmænd og chauffører, der bevidst og systematisk fusker, forstår: Det er kontant afregning, store bøder og endnu større bøder. Det er jo meget enkelt: Snyderiet foregår for at spare penge. Bliver man opdaget, skal man selvfølgelig også straffes på pengepungen, så det gør ondt. Ethvert incitament skal knækkes, siger DTL-direktør Erik Østergaard.

Unfair

-Når der fuskes med AdBlue, reduceres transportens omkostninger betragteligt. De penge kan bruges til at underbyde lovlydige konkurrenter på transportprisen, og derfor er det ét af mange elementer i den unfair konkurrence, som foregår i branchen. De større razziaer, vi har set i forsommeren, har også vist meget tydeligt, at det er biler på østeuropæiske plader, der er blevet taget i snyderiet. Dét skal vi have bremset.

-Ikke nok med at vores hjemlige marked altså sættes under et unfair pres – vores miljø og klima bliver også forpestet både unødigt og ulovligt. Forureningen foregår altså her, til skade for almindelige mennesker – og forårsages af chauffører og selskaber, der ikke betaler skat i Danmark. Det er ikke i orden.

Hvis det står til forslagsstillerne skal både lastbiler og varebiler over 3.500 kg fremover mærke en kontant afklapsning, hvis der fuskes med AdBlue. Ved gentagelsestilfælde kan bøderne løbe helt op i 65.000 kr. for ejeren af lastbilen og 32.500 kr. for chaufføren på en lastbil. For biler under 3.500 kg risikerer vognmanden en bøde på op til 17.500 kr. og chaufføren op til 10.000 kr., hvis der fuskes med AdBlue.

Ram dem økonomisk

-Hvis man ikke kan rammer snyderiet ved at fratage dem tilladelsen, fordi de ikke er danske, er det glimrende at ramme hårdt økonomisk. Men set fra vores side, så kunne en frakendelse af retten til at køre erhvervskørsel i Danmark være et nærliggende næste skridt, slutter Erik Østergaard.

Loven er netop sendt i offentlig høring, og ventes fremsat i Folketinget til oktober og at træde i kraft 1. januar 2018. Flere politikere tog i foråret stærkt afstand fra snyderiet og foreslog markant højere bødestraffe, her iblandt Claus Kvist Hansen (DF) og Kristian Pihl Lorentzen (V). 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.103