23948sdkhjf

Birk Olesen: Ingen penge til banen

Banegodskonference med ministerbesøg.

Fællessalen på Christiansborg lagde endnu en gang smukke rammer til Dansk Banegods’ årlige banegodskonference.

Det er anden gang, interesseorganisationen holder sin konference, og hvor den første af sin slags i 2016 fokuserede på den indenlandske banegodstrafik i Danmark, havde Dansk Banegods i år bredt palletten ud og fokuserede således særligt på udviklingen i de skandinaviske godstransporter samt manglen på en mere flydende jernbanetrafik over grænserne.

Til formålet havde Dansk Banegods inviteret talere fra udlandet i form af blandt andre Per Bondemark – vice CEO hos den svenske stålproducent SSAB samt Niels Aage Jegstad fra det norske regeringsparti Høyre.

Mest prominente gæst på talerstolen var dog den danske transport- og bygningsminister, Ole Birk Olesen, der efter 15 minutters tale havde afleveret sit budskab om, at han ikke har en pose penge med til banebranchen, da han mener, at blandt andet vejområdet har været underprioriteret.

- Generelt vil jeg gerne skabe bedre infrastruktur, men i øjeblikket har regeringen ikke de økonomiske muligheder. Der er blevet investeret rigtig meget i jernbanen, mens vejområdet har været underinvesteret, og I kan derfor ikke komme og sige, at der ikke er blevet gjort meget for jeres område. Der skal ikke investeres flere penge i jernbanen, når 90 procent af al transport i Danmark foregår på vejene. Man skal kende sin besøgstid, lød det blandt andet fra Ole Birk Olesen.

Indtrykket fra konferencen var dog heller ikke, at en pose med penge står øverst på den danske banegodsbranches ønskeseddel. Derimod efterspørges et bedre samarbejde mellem branchens aktører – heriblandt særligt mellem operatørerne og Banedanmark – så branchen kan komme tættere på erhvervslivet, samtidig med at der ønskes større statsligt fokus på forbindelsen mellem investeringer og gods. Herudover ønskes der særligt et forum, hvor branchen kan mødes med det politiske Danmark for at diskutere de udfordringer, muligheder og ønsker, branchen har for at få flyttet mere gods til banen.

Læs meget mere om konferencen i den kommende udgave af Danmarks Transport-Tidende.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064