23948sdkhjf

Ny vejledning om faldsikring

Anhugning får præcise regler.

Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros har netop opfyldt et længevarende ønske hos DTL Kran Blok Erfa, om at få udarbejdet en vejledning om hvordan man skal udføre arbejdet med anhugning af containere og pavilloner med så høj en sikkerhedsfaktor som muligt.

Der er netop blev udsendt en ny vejledning, som er lavet i samarbejde med Kran Blok ERFA. Den beskriver hvordan man skal sikre anhuggeren i forbindelse med opsætning og nedtagning af container- og skurbyer, hvor der under anhugning er midlertidigt arbejde i højden, som kræver sikring mod nedstyrtningsfare.

Der skal anvendes sikkerhedsforanstaltninger til kollektiv beskyttelse, med mindre disse ikke med rimelighed kan anvendes. Når brug af faldsikring er nødvendig, er det afgørende at vælge et egnet ankerpunkt til faldsikringen. Hvis et egnet ankerpunkt ikke findes andetsteds, kan kranen undtagelsesvist benyttes som ankerpunkt, såfremt denne vejledning følges. Den beskriver, hvordan en lastbilkran eller mobilkran, der benyttes til stabling af containere eller skure, kan benyttes til faldsikring af anhuggeren.

Arbejdstilsynet har haft vejledningen til gennemsyn og finder, at indholdet i den er i overensstemmelse med arbejdsmiljølovgivningen. Arbejdstilsynet har dog alene vurderet vejledningen, som den foreligger og har ikke taget stilling til, om den dækker samtlige relevante emner inden for det pågældende område.

Den nye vejledning giver anledning til stor begejstring og tilfredshed i DTL Kran Blok Erfa.

-Vi har set frem mod at den nye vejledning skulle komme og glæder os over at vi nu endelig efter mange års usikkerhed på problemstillingen med anhugning af containere og pavilloner, nu har fået en brugbar løsning, siger formand DTL Kran Blok Erfa, Frank Segall, der samtidig glæder sig over, at det igen er lykkedes at få fjernet en udfordring for medlemmerne.

På DTL Kran Blok Erfas kommende Årsmøde, der finder sted lørdag den 28. januar i Odense, vil vejledningen blive gennemgået nærmere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063