23948sdkhjf

Cargo 2000 rejser sig fra asken

Kæmper videre på trods af storbrand.

Den aarhusianske transport- og logistikvirksomhed Cargo 2000 mistede i oktober alt, da en brand brød ud hos nabovirksomheden. Trods store økonomiske og menneskelige konsekvenser insisterer selskabet på at fortsætte i samme gode ånd.

Brand hos naboen

20. oktober opstod der en brand i en bil hos Aros Isolering på Michael Drewsens Vej i et industrikvarter i Aarhus-bydelen Højbjerg.

Nabo til isoleringsvirksomheden var den aarhusianske transport- og logistikvirksomhed Cargo 2000 A/S, der ved branden mistede både selskabets lager og administrationsbygning.

Nu fortæller Cargo 2000’s administrerende direktør, Vivi Aakjær Jensen, om den dag i oktober, der har haft store økonomiske og menneskelige konsekvenser for selskabet og dets medarbejdere.

Mistede alt

- Sådan en brand påvirker jo en hel virksomhed, og vi har haft en del udgifter forbundet med den ud over de menneskelige konsekvenser, siger Vivi Aakjær Jensen, administrerende direktør i Cargo 2000 A/S, mens hun genkalder sig dagen i oktober:

- Jeg havde møde med en ansat, da vi pludselig opdager røg inde fra nabovirksomheden. Vi går ud og ser, at der er brand i en bil, og jeg får så samlet medarbejderne og sikret mig, at de får flyttet deres egne biler. Jeg får derefter fem minutter til at hente det vigtigste fra kontoret, og så står vi ellers og ser på branden og hører eksplosionerne, mens vi fik vores afdeling i København til at overtage vores administrative opgaver. Vi mistede alt. Lageret brændte væk og kontoret var så skadet, at det hele skulle rives ned, og vi har lidt produktionsstop, tab af salg og genhusning som følge af branden, lyder det fra direktøren.

Som om branden ikke var nok ulykke på én gang, tog dagen yderligere en bizar drejning, da politiet samtidig med branden meddelte, at en 23-årig mand var blevet offer for et knivoverfald i umiddelbar nærhed af branden. Manden blev udskrevet fra hospitalet efter en uge, og knivstikkeriet og branden var ikke forbundet til hinanden. Alligevel fik overfaldet indflydelse på to Cargo 2000-medarbejdere, der kom manden til undsætning, og på grund af oplevelsen efterfølgende måtte modtage psykologhjælp.

I fuld gang igen

- Det hele sammenlagt har givet store økonomiske og menneskelige konsekvenser. Heldigvis har vi en fornuftig egenkapital og et fantastisk sammenhold, så vi skal nok komme ovenpå igen. Men det har da været en udfordrende periode, siger Vivi Aakjær Jensen.

Ifølge direktøren ender en fjerdedel af alle erhvervsbrande med, at virksomheden lukker eller flytter til udlandet, men den statistik vil hun ikke acceptere, at Cargo 2000 bliver en del af.

- Vi skal ikke blive en del af de 25 procent. Vi er ikke gået i stå, vi er i fuld gang igen og fortsætter i en god ånd. Modgang styrker, og vi har fået stor opbakning fra kundekredsen, medarbejderne, ejere og leverandører, og det er takket være dem, at vi er oppe at køre igen, siger Vivi Aakjær Jensen.

Cargo 2000 A/S er i øjeblikket genhuset blot 200 meter længere nede af vejen fra brandstedet. Selskabet har fundet nye lokaler, men kontrakten er ikke skrevet under, og derfor kan Vivi Aakjær Jensen ikke komme nærmere ind på det.

- Men det er i Aarhus, og jeg forventer, at vi kan flytte ind ved årsskiftet, siger hun.

Billedtekst: Cargo 2000-direktør, Vivi Aakjær Jensen, tog selv dette foto af branden 20. oktober.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109