23948sdkhjf

To biomasseanlæg til Norge

Linka Energy vinder ordre fra norsk forsvar.

Linka Energy har i slutningen af 2016 igangsat to store projekter i Norge, hvor vi bl.a. skal installere endnu et anlæg for det norske forsvar.

I starten af det nye år skal vi installere endnu et varmtvandsanlæg for det norske forsvar. Anlægget er det femte og hidtil største anlæg, Linka leverer til det nordnorske Forsvarsbygg, som ejer og vedligeholder alle forsvarets bygninger. Hermed er virksomheden leverandør på samtlige af forsvarets biomasseanlæg i Nordnorge.

Fremover skal et stort 4,3 MW biomasseanlæg, med 12 MW bioolie backup og nødstrømsgenerator, sikre varme til de norske soldater som tjener på Rusta- og Heggelia basen i Bardufoss i det nordlige Norge. Flisanlægget skal blandt andet opvarme flere kaserner samt administrations- og kontorbygninger, der alle er afhængige af varmen i det kolde nord, hvor temperaturen kan komme ned under 40 minusgrader.

Sammen med anlægget bygges et stort flislager med skraberanlæg, der medvirker til en konstant, stabil brændselstilføring til kedlen. Linkas anlæg er kendte for sine høje virkningsgrader og automatiserede drift, med minimal driftsopsyn og vedligeholdelse.

Mobilt anlæg

Sideløbende med Bardufoss projektet er Linka også leverandør af et større mobilanlæg til det norske industri- og beboelsesområde, Lahaugmoen, beliggende nordøst for Oslo. Til at opvarme de 1000 m2 installerer Linka Energy et 4 MW mobilt flisanlæg, med 6 MW bioolie backup, der fungerer som et komplet, nøglefærdigt varmeværk i container.

Linka Energy har 40 års erfaring med udvikling, projektering og opførsel af biomasseanlæg, hvilket har gjort virksomheden til en af verdens førende specialister på området.

Begge projekter er igangsat i slutningen af 2016, og skal afleveres i starten af 2017.

»Disse projekter sikrer Linka en god start på det nye år,« hedder det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094