23948sdkhjf

Absalon hjemme fra piratfangst

Støttefunktion sat på stand-by.

På den vindblæste kaj i Frederikshavn stod pårørende klar til at tage imod med kys, knus og Dannebrog. På kajen stod også chefen for Marinestaben, kontreadmiral Frank Trojahn, og tog imod.

Han er yderst tilfreds med den opgave, besætningen har løst i Det Indiske Ocean henover efteråret.

- Med mig har jeg ros fra både Danmarks Rederiforening og NATO til besætningen, som har al mulig grund til at være tilfredse med og stolte over den mission, de har været på. Det er jeg i hvert fald, siger Frank Trojahn.

Chefen for Absalon, kommandørkaptajn Per Moll Petersen, var også godt

 tilfreds med den netop overståede udsendelse.

- Det har været et godt togt, og der har hele vejen igennem været en god stemning blandt besætningen på skibet. Materiellet har også fungeret upåklageligt, og vi har haft en god kontakt til NATOs kommando i London omkring vores opgaver.

Missionen, der netop er afsluttet, bliver også den foreløbigt sidste i forbindelse med Operation Ocean Shield. Siden den første antipirateri-mission med Absalon i 2008 har situationen i Det Indiske Ocean ændret sig, så det danske NATO-bidrag nu bliver omprioriteret.

Søværnet har deltaget i Operation Ocean Shield siden 2008, og det er i alt blevet til over 1.600 dage til søs. I den periode er 295 pirater er blevet tilbageholdt. Heraf er de 50 blevet retsforfulgt.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078