23948sdkhjf

MARCOD sikret i tre år

Den maritime udvikling i Nordjylland fortsætter.

Det maritime brancheudviklingscenter MARCOD, som med gode resultater arbejder for at understøtte udviklingen i de nordjyske maritime virksomheder, er sikret finansiering de næste tre år

Det maritime erhvervsliv, flere nordjyske kommuner og havne, Vækstforum Nordjylland, Business Region North Denmark, Den Danske Maritime Fond m.fl. støtter økonomisk op om en videreførelse af centret i 2016-18 som lokomotiv for vækst i det maritime Nordjylland.

-Vi er rigtigt glade for at kunne fortsætte vores arbejde med at understøtte udviklingen i de små og mellemstore maritime virksomheder i Nordjylland. Ligesom vi kan fortsætte udviklingen af de maritime netværk i de nordjyske havne, afholde maritime konferencer,  brande den nordjyske maritime klynge og medvirke til at sikre kvalificeret arbejdskraft, siger Christine Lunde, direktør i MARCOD.

Flotte resultater på kort tid

MARCOD er på kort tid allerede blevet en uundværlig del af vækstudviklingen på det maritime område i Nordjylland. Nylige evalueringer ved COWI og Oxford Research Institute A/S viser, at der er stor opbakning i den maritime industri til MARCODs rolle og aktiviteter. MARCOD er for eksempel blevet tovholder for et EU-vækstprogram, som skal sparke gang i væksten i små og mellemstore nordjyske virksomheder i den maritime branche.

Det maritime erhverv er udpeget som et særligt styrkeområde i den nye regionale vækst- og udviklingsstrategi 2015-18

Jævnfør en netop offentliggjort rapport fra Region Nordjylland om Det Maritime Nordjylland sker der en positiv udvikling i skibsfarten i de nordjyske havne, der er kommet flere og levedygtige maritime virksomheder til i Nordjylland, især inden for maritimt udstyr og services og især unge og små virksomheder. Det fremgår også at flere og flere maritime virksomheder indgår i netværk, hvilket skaber større kritisk masse, innovation, øget samarbejde og synlighed.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063