23948sdkhjf

Digitaliserede blokvogne

DTL håber, at SKAT leverer løsning efter nytår.

Der ser ud til at være en løsning på vej, som skal løse udfordringen med det nuværende analoge blokvognsregister. Siden starten af 2015 har det været umuligt at udføre transporter med danske blokvogne i Litauen, hvilket allerede har betydet tab af danske arbejdspladser, fordi køretøjerne i stedet er registrerede på tyske nummerplader, melder DTL's sekretariat for netværket Kran Blok Erfa.

Problem siden februar 2015
De danske blokvognsgodkendelser har også voldt problemer gennem mange år i andre lande, hvor man heller ikke vil godtage dokumenterne, som ikke er EU-konforme. Sagen med den litauiske afvisning af den danske blokvognsnummerplade har været varm lige siden februar 2015 og har været behandlet i Virksomhedsforum om enklere regler i Erhvervsstyrelsen, og desuden i Transport- og Bygningsministeriet, Trafik- og Byggestyrelsen samt hos SKAT.


Viborg
I slutningen af november blev problemet igen bragt op under det åbne lyttemøde i Viborg med transport- og bygningsminister Hans Chr. Schmidt, som efterfølgende har skrevet til DTL – Danske Vognmænd og oplyst, at Transport-og Bygningsministeriet, bistået af Trafik-og Byggestyrelsen, har bidraget til drøftelser med Skatteministeriet for at tilvejebringe et beslutningsgrundlag til en operativ løsning, og ministeren oplyser, at skatteministeren på den baggrund i øjeblikket overvejer mulighederne for at finde en løsning på problemet.

SKAT har bolden

DTL vil holde fokus på, at SKAT, der står for det Digitale Motorregister (DMR), får løst opgaven.
Der forventes en afklaring på, om forslaget kan gennemføres primo 2016. Hvis medlemmer af DTL Kran Blok Erfa oplever problemer med det nuværende analoge blokvognregister, hører netværkets sekretariat gerne om dette.


- Vi håber på, at der i det nye år vil blive fundet en løsning, så danske vognmænd igen kan køre med sine blokvogne i alle lande, og så den daglige administration i forbindelse med registreringer og omregistreringer samt politiets kontrol bliver lettet, siger underdirektør Ove Holm, DTL.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062