23948sdkhjf

Politiet taber endnu engang

ITD har tidligere efterlyst sager, hvor vognmænd er blevet fanget af færgereglen. I særdeleshed i de tilfælde, hvor vognmænd og chauffører har fået store bøder ved fejlfortolkninger af reglerne.

I det sene efterår engagerede ITD sig i en sag, hvor politiet havde tolket reglerne meget stramt og sendt store bøder på henholdsvis 22.000 kroner og 11.000 kroner til en vognmand og chauffør.

Vognmanden henvendte sig til ITD, som tog kontakt til anklagemyndigheden, hvorefter bøderne efter et par måneder blev sat ned til henholdsvis 1.400 kroner og 700 kroner.

- Det er en vigtig sejr for branchen, hver gang vi får lukket en sag, hvor myndighederne vurderer lovgivningen forkert eller unødigt stramt, siger specialkonsulent Ulla Mørck Thietje fra ITD.

Hele humlen ligger i, om en chauffør selv kan bestemme, hvornår færgehvilet starter. I den pågældende sag valgte chaufføren, at færgehvilet først skulle starte i det øjeblik, han holdt stille på færgen – og ikke da han ankom til kajen, som politiet mente, han skulle. Forskellen her er, om chaufføren kunne holde sig inden for de 60 minutter, der er til rådighed for ombord- og frakørsel til og fra færgen.

Hvis hvilet var begyndt på kajen, overskred chaufføren de 60 minutter (med tre minutter), og hele fundamentet for færgehvilet ville smuldre.

ITD og vognmanden tolkede dog reglerne sådan, at man selv kan bestemme, hvornår færgehvilet starter, og det medgav anklagemyndigheden. På den måde fik chaufføren sat 3 timer og 59 minutter ekstra ind på køre- og hviletidskontoen, og det totale hvil blev på 10 timer og 16 minutter. Det er stadig et hvil, der er 44 minutter for kort – men det er trods alt bedre end et manglende hvil på 4 timer og 43 minutter. Udover bøderabatten slap chaufføren også for at skulle generhverve sit kørekørt samt de tre år med en betinget frakendelse hængende over hovedet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063