23948sdkhjf

Dakar-rallyet: Iveco vinder 1. etape

Dakar-rallyet, verdens mest udfordrende off-road rally, er i fuld gang.

2015-udgaven af Dakar-rallyet, verdens mest udfordrende off-road rally, er i fuld gang med Iveco som sejrende lastbilmærke på 1. etape mellem Buenos Aires og Villa Carlos Paz i Argentina.

Chaufføren Hans Stacey og hans Iveco Powerstar ligger dermed på 1. pladsen, mens hollandske Gérard de Rooy, leder af Team Petronas De Rooy Iveco, ligger på 9. pladsen og Pep Vila følger som nummer 12.

Første etape blev kørt over en 175 km. lang strækning. Hans Stacey startede som nummer fem og var i stand til at drage fordel af hastigheden på hans Iveco Powerstar i tæt konkurrence med Marcel Van Vliet, der kører MAN. Hans Stacey kom således ind med et lille forspring på 35 sekunder til MAN-køreren.

- Jeg er meget glad. Jeg havde håbet på at vinde denne etape. Jeg udnyttede Ales Loprais’ medvind, og vi endte med at gøre et godt stykke arbejde. I de sidste to år har jeg haft problemer, men denne gang går alt glat. Jeg tror, jeg kan vinde løbet, udtalte Hans Stacey lige efter han passerede målstregen.

Gérard de Rooy, vinder af løbet i 2012 med en anden topplacering sidste år, kom ind lidt senere.