23948sdkhjf

Voksende interesse for tyrkisk marked

Istanbuls lufthavn Atatürk tiltrækker stadig flere fragtruter.

Den – i forvejen – store Istanbul- lufthavn Atatürk tiltrækker stadig flere fragtruter.

Lufthansa Cargo åbnede således i oktober 2014 en fast rute til Istanbul, og selskabet er bestemt ikke det eneste, der viser lufthavnen øget bevågenhed.

- Tyrkiet har i de senere år udviklet sig til at være et af de meste dynamiske hub på verdensplan, siger Karl-Rudolpg Rupprecht fra Lufthansa.

Istanbul ligger rent fragtmæssigt strategisk godt mellem Europa, Nærøsten og Fjernøsten. Derfor er den attraktiv for både regionale og internationale fragtruter.

Tyrkiske flyselskaber råder over en fragtflåde på 30 maskiner, mens der er 385 passagerfly, der også kan medbringe gods.

I 2013 transporterede Atatûrk-lufthavnen 565.000 tons gods, og for 2014 er estimatet mindst 650.000 tons, hvilket meget sandsynligt kan blive en realitet, idet de første ni måneder af 2014 viste en godsomsætnings-fremgang på 20,4 procent.

Atatürk beflyver fragtmæssigt 18 storbyer i Asien og 12 i Europa samt et ikke oplyst antal afgange til Mellemøsten og Afrika.

Og hertil kommer de internationale luftfartselskaber, hvor ikke blot Lufthansa har vist stigende interesse. Det gælder stort set hele paletten rundt fra Europa, Mellemøsten og Asien.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063