23948sdkhjf

To nye motorveje i år

Nye etaper på Køge Bugt og Frederikssund Motorvejen.

2015 bliver endnu et travlt år for Vejdirektoratet til glæde for de danske trafikanter. To markante strækninger åbner med adskillige kilometer ny asfalt. Det drejer sig om to store vejprojekter: første etape af udvidelsen af Køge Bugt Motorvejen til otte spor og anden etape af Frederikssundmotorvejen.

Vejdirektoratet forventer at åbne begge projekter i fuldt omfang i det tidlige efterår, men danskerne har allerede i et stykke tid nydt godt af dele af de nye strækninger.

Hele første etape af udvidelsen af Køge Bugt Motorvejen fra Greve S til Solrød S er på otte kilometer, men i december tyvstartede Vejdirektoratet ved at åbne for et ekstra kørespor på de første tre kilometer mellem Karlslunde og Greve S i både nord- og sydgående retning. I løbet af januar 2015 åbner samme strækning til Solrød Byvej.

Erik Stoklund Larsen, Vejdirektoratets områdechef for anlæg øst for Storebælt:

- Køge Bugt Motorvejen er i forvejen Danmarks mest trafikerede motorvej med flere end 110.000 bilister i døgnet. Derfor er udvidelsen fra seks til otte spor tiltrængt. Vi åbner lige så hurtigt for de nye veje, som det er muligt for os, så de mange tusinde daglige bilister kan få glæde af den nye asfalt, efterhånden som den bliver færdig. Det har haft høj prioritet på Køge Bugt Motorvejen. Vi ved, at det betyder meget for pendlerne, at de ikke skal vente til, at det hele kan åbne på én gang.

Den resterende del af motorvejen til Køge - den anden etape på seks kilometer - forventer Vejdirektoratet at åbne med ekstra spor i 2017.

2014

I det sene efterår 2014 åbnede det nye, store motorvejskryds, der forbinder Frederikssundmotorvejen med Motorring 4 ved Ballerup vest for København, så man her har fået en lille forsmag på, hvad fremtiden bringer. Næste år åbner så hele andenetape af Frederikssundmotorvejen mellem Motorring 4 og Tværvej ved Smørum.

I Jylland åbnede etapen på cirka 11 kilometer mellem Hårup og Låsby på Silkeborgmotorvejen så sent som 1. december. I 2015 fortsætter arbejdet med at føre motorvejen ind gennem Silkeborg by og ud på den vestlige side til Funder, hvor den skal lægges sammen med Herningmotorvejen. Strækningen gennem Silkeborg rummer det mest komplekse anlægsarbejde, som for eksempel en tunnel.

Sidste etape af Silkeborgmotorvejen åbner dog ikke før 2016, men når den er færdig, kan man køre på motorvej hele vejen fra Aarhus til Herning.

I det midt- og vestjyske er der også gang i et andet stort motorvejsvejprojekt, nemlig Holstebromotorvejen mellem Herning og Holstebro. Denne vestjyske motorvej bliver cirka 40 kilometer lang, når den åbner i henholdsvis 2017 og 2018.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062