23948sdkhjf

LEGO-selskab køber 48 procent af PNO

Investeringsselskab har købt 48 procent af aktierne i PNO Holding A/S.

Investeringsselskabet Kirk Kapital A/S har købt 48 procent af aktierne i PNO Holding A/S, der med 10.000 trailere er Nordens største virksomhed inden for udlejning, salg og service af trailere til transportbranchen.

- PNO er en veldrevet virksomhed med et stærkt forretningskoncept og en unik markedsposition. Virksomheden matcher vores investeringsfokus perfekt, og den har fortsat et stort udviklingspotentiale, som vi ser frem til at være med til at udfolde i de kommende år, siger Bjarne Ammitzbøll, administrerende direktør i Kirk Kapital A/S.

Den familieejede virksomhed PNO gennemfører i disse år et planlagt generationsskifte. I 2013 udgjorde PNO’s omsætning cirka 600 mio. kr., og driftsresultatet (EBIT) var 91 mio. kr. Balancen var tilsvarende 1,6 mia. kr., mens egenkapitalen udgjorde 270 mio. kr.

Virksomheden forventes i de kommende år at øge omsætning og indtjening på dens nuværende markeder. Med afsæt i PNO’s stærke kundekontakt skal forretningsomfanget udvides, og virksomheden skal tiltrække nye kunder og videreudvikle forretningsstøttesystemerne, lyder det videre i en aktuel pressemeddelelse.

- Med Kirk Kapital får vi en langsigtet og ressourcestærk aktionær, som deler vores strategiske mål for PNO. Vi arbejder konstant på at styrke virksomhedens salgs- og konkurrencekraft, så vi gennem udvidelse af produktporteføljen og forbedring af vores service set up kan vokse og vinde markedsandele i eksisterende markeder. Kirk Kapitals indtræden i ejerkredsen medvirker til at sikre det igangværende generationsskifte og giver os et stærkere grundlag for den udvikling, vi vil gennemføre over de kommende år. Jeg ser frem til sammen med Kirk Kapital at indlede den næste spændende fase i PNO’s udvikling , siger Group CEO Jacob Lee Ørnstrand, PNO.

Efter Kirk Kapitals indtræden ejer Ørnstrand-familien 52 procent af aktierne i PNO. Parterne ønsker ikke at oplyse prisen for aktiehandlen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078