23948sdkhjf

Godt 2015 venter container-trafikken

Containerskibe endnu større trods overkapacitet.

Desuden vil containerskibene begynde at sætte farten op. Det er blandt forudsigelserne om, hvordan containerskibsfarten vil udvikle sig i det nye år., mener Lloyds List.

Ifølge Lloyd’s List Intelligence vil den globale containerskibsflåde til næste år blive udvidet med ekstra 1,9 millioner teu. Det svarer til en vækst i den samlede containerskibsflåde på 10 procent, hvilket dog til dels opvejes af, at skibe bliver sendt til skrotning. I 2013 blev 2,7 procent af flåden skrottet, og i år er 2,3 procent af flåden sendt til skrotning, mens skrotningen i 2015 sandsynligvis vil være på cirka 2 procent.

Det betyder alt i alt, at den globale containerskibsflåde vil vokse med 8,8 procent, hvilket er mere end den forventede vækst i efterspørgslen på 6-7 procent. Dermed vil problemet med overkapacitet fortsætte.

Angående slow steaming vurderes det fra flere sider, at den faldende oliepris vil få nogle rederier til at indføre nogle Express Services ud fra den betragtning, at det ser ud til, at de lave bunkerpriser vil fortsætte.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063