23948sdkhjf

Lav oliepris luner hos rederi

Maersk Tankers henter bedste indtjening i seks år.

Den lave oliepris får olieraffinaderierne til at hæve produktionen, og det giver den bedste indtjening i seks år hos Maersk Tankers.

Dagsraterne er nu tilbage til de gode førkriseår, og december er blevet den suverænt bedste måned siden 2008, skriver Børsen.

- Det kraftige prisfald på olie betyder, at indtjeningsmarginerne hos raffinaderierne er strøget i vejret. Det har den naturlige effekt, at raffinaderierne får et kraftigt incitament til at hæve produktionen til det yderste, hvilket igen får efterspørgslen på tankskibe til at stige, forklarer Christian M. Ingerslev, kommerciel direktør i Maersk Tankers.

Tankskibsflåden hos Maersk består overvejende af mindre og mellemstore tankskibe, som sejler raffinerede olieprodukter til og fra det europæiske marked.

- Den positive afslutning på 2014 er jo ikke et udtryk for, at forbrugerne efterspørger flere olieprodukter. Svag efterspørgsel på slutmarkederne og en overkapacitet af skibe i produkttanksegmentet er grundlæggende problemer, som det nuværende opsving ikke kan eliminere”, siger Christian M. Ingerslev.

I de første ni måneder af året fik Maersk Tankers en nettoomsætning på 890 millioner dollar mod 1,3 milliarder dollar i samme periode i 2013. Efter skat blev det til et overskud på 110 millioner dollar mod et underskud på 271 millioner dollar i samme periode i 2013.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078