23948sdkhjf

Trafikmodel forsinket igen

Landstrafikmodel er endnu ikke klar til at levere troværdige trafikprognoser.

Den længe ventede Landstrafikmodel, der skal gøre det muligt at regne på effekterne af infrastrukturprojekter, er stadig ikke klar til brug.

Selvom analysen oprindeligt skulle have været leveret i 2013. Det går nu ud over beregningerne af Kattegatforbindelsen, som skulle have været forelagt Folketingets transportudvalg inden jul, skriver Ingenøren.

Nu udskyder transportminister Magnus Heunicke den strategiske analyse af projektet på grund af problemer med den 63 mio. kr. dyre model, fremgår det af et brev fra ministeren til folketingets transportudvalg.

-Jeg vil gennem mit system indskærpe overfor DTU Transport, at det naturligvis ikke er en tilfredsstillende situation, fortsætter brevet.

Transportministeren vil ikke sætte en dato på, hvornår modellen kan regne på de trafikale konsekvenser af en forbindelse over Kattegat, før DTU Transport fortæller, hvornår modellen kan være klar til brug. Det lover instituttet at være klar til at vurdere i uge 5 i år - altså sidst i januar.

DTU Transports direktør, Niels Buus Kristensen, redegør i et brev til transportministeren for forløbet omkring Landstrafikmodellen. Her lægger han vægt på, at hver version af modellen skal testes og valideres.

-Der er 'behov for en tilbundsgående, systematisk test af modellen, der kan afdække, om der er tale om kodningstekniske fejl i samlingen af modellen, eller om der er behov for en egentlig faglig revision af de forbedringer, der er implementeret i denne version af modellen,'skriver Niels Buus Kristensen i brevet til ministeren.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125