23948sdkhjf

Færøsk postvæsen i logistiksatsning

Det færøske postvæsen åbner kontor og lager i Danmark.

For at styrke sin position på Færøerne etablerer Posta nu eget kontor i Kolding under navnet Posta Logistics. Det sker med en ambition om at blive en betydelig spiller på det Nordatlantiske logistikmarked. Opskriften er nye produkter og skræddersyede løsninger til kunderne.

- Vi opererer til daglig med logistik til og fra Færøerne og håndterer desuden gods til Island og Grønland. Når vi nu åbner en afdeling i Kolding betyder det, at vi får bedre mulighed for at tage ansvar for godset tidligere i logistikkæden end før. Derudover vil vi introducere nye produkter og fleksible fragtløsninger, der vil gøre os meget konkurrencedygtige, siger Ole R. Martensen, der er dansk landechef for Posta Logistics.

Han kommer fra PostNord, hvor han blandt andet havde ansvaret for salg i netop Grønland, Island og Færøerne.

Leman-samarbejde

Den største del af im- og eksport til Færøerne går via Danmark. Posta har derfor over en årrække samarbejdet med Leman omkring paller og gods, der skal dertil. Samarbejdet vil stort set fortsætte uændret, da Posta fortsat vil fungere som agent for Leman på Færøerne.

Men hvor det tidligere var Leman, der stod for at pakke trailerne og sende dem med skib fra Hirtshals, er det fremover Postas egen opgave. Alle forsendelser vil derfor ske via det nystartede selskab Posta Logistics i Kolding, der vil stå for den operationelle del af transporten.

Vækstforventning

- Vi har de seneste år oplevet massiv vækst på det færøske logistiskmarked. Åbningen af Posta Logistics i Danmark er derfor en naturlig konsekvens heraf. Det sikrer, at Posta får det optimale afsæt til fortsat at videreudvikle den logistiske del af forretningen til især Island og Grønland, siger Ole R. Martensen.

Den danske landeschef oplyser, at logistikdelen i Posta skal vokse med 20% i 2015. Og han er da også optimistisk for fremtiden, hvad angår Posta Logistics på det Nordatlantiske marked.

- Det islandske marked er i den grad på vej op, og til og fra Grønland handler det ofte om specielle leverancer af gods, som vi er dygtige til at håndtere. I det hele taget vil vi udelukkende fokusere på det Nordatlantiske marked, hvor vi skal være eksperterne, siger Ole R. Martensen.

I Kolding har Posta Logistics etableret et lager og en fragtafdeling, der samarbejder tæt med det færøske postvæsens ca. 150 medarbejdere, som dagligt håndterer transporten af alle typer gods i regionen.

Postas Logistics begynder officielt arbejdet fra d. 2. januar 2015.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064