23948sdkhjf

Ny topchef for Hanstholm Havn

Hanstholm Havn har valgt 51-årige Henrik Carstensen som ny havnedirektør.

Henrik Carstensen tiltræder i sit nye job primo 2015, efter at den tidligere havnedirektør blev afskediget fra jobbet i august.

- Med ansættelsen af den nye direktør har vi taget endnu et stort skridt i retning af at sikre Hanstholm Havn den fremtid og den udvikling, vi ønsker. Vi har fundet den rigtige mand til jobbet, fastslår bestyrelsesformand Martin Vestergaard, der ser lyst på havnens fremtid.

Bestyrelsesformanden lægger dog ikke skjul på, at den nye direktør allerede fra dag ét bliver stillet over for benhårde krav om at skabe vækst og vende udviklingen i den nordvestjyske havn, der har lidt under vigende omsætning og indtjening i flere år.

Hanstholm Havn er fortsat en af Danmarks vigtigste fiskerihavne. Havnens fiskeriauktion er angiveligt landet største. Men krisen i dansk fiskeri har også sat sig spor i aktiviteterne på den nordjyske havn.

Godtrafikken over kaj på Hanstholm Havn er også skrumpet betragteligt i de senere år, hvor havnen blandt andet har mistet færgeforbindelser til både Færøerne og Norge.

Luftfragt

Nordjyden Henrik Carstensen har siden 1. november 2000 arbejdet som direktør for luftfragtselskabet Strait Air Transport A/S, der er et datterselskab i Scan-Group koncernen. Med base i Aarhus har han ansvaret for virksomhedens samlede aktiviteter i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Estland.

Strait Air Transport har ni afdelinger og beskæftiger 43 medarbejdere. Henrik Carstensen har blandt andet strategi, økonomi og udvikling som sine ansvarsområder. Han deltager selv i forhandlinger med større kunder, leverandører og samarbejdspartnere i Danmark og udlandet.

Grønlandschef

Inden Henrik Carstensen kom til Strait Air Transport, var han luftfragtschef for Blue Water Shipping A/S med ansvaret for virksomhedens aktiviteter i Danmark, Norge, Dubai og Skotland.

Som Grønlandschef inden for luft- og søfart for Blue Water Shipping startede Henrik Carstensen opbygningen af dette nye forretningsben, hvor Blue Water Shipping i dag er markedsleder.

Vækstplan

Henrik Carstensen får som havnedirektør ansvaret for at eksekvere den nye vækstplan, som bestyrelsen for Hanstholm Havn har vedtaget. Bestyrelsesformand Martin Vestergaard betegner planen som en meget ambitiøs, men også realistisk forretningsplan, hvor målet er en vækst på 20 pct. og et ganske pænt overskud allerede i 2015.

Sideløbende med den nye forretningsplan har bestyrelsen for Hanstholm Havn besluttet i 2015 at etablere et udviklingsselskab, der skal sikre de omkring to milliarder kroner, som en planlagt udvidelse af havnen forventes at koste. I udviklingsselskabet skal der ansættes en udviklingsdirektør, som får til opgave at undersøge markedet for privat kapital.

Med etableringen af et udviklingsselskab adskilles udvidelsen af havnen fra den daglige drift, som Henrik Carstensen får det overordnede ansvar for som ny havnedirektør.

- I kraft af sine erfaringer med både drift og udvikling i sammenhænge, der på mange felter ligner havnedrift, er Henrik Carstensen den perfekte mand til at skabe synergi og samarbejde mellem havneselskabet og det kommende udviklingsselskab, der skal varetage udvidelsen af havnen, siger Martin Vestergaard og fortsætter:

- Han er med andre ord fundet til at klare det ene ben i det dobbelte strategiske spor, som bestyrelsen har valgt at følge.

Henrik Carstensen er født og opvokset i Nordjylland.

Politisk lobbyarbejde

En række strategisk vigtige bestyrelsesposter i branchen betyder, at Henrik Carstensen, der taler flydende engelsk, svensk og norsk på forretningsmæssigt niveau, har stor erfaring med politisk lobbyarbejde både inden for og uden for Christiansborg.

Han er blandt andet formand for Danske Luftfragtspeditørers Forening, næstformand for Danske Speditører og bestyrelsesmedlem i Dansk Erhverv. Desuden er Henrik Carstensen medlem af Det Danske Luftfartsråd under Transportministeriet.

Fakta:

- Hanstholm Havn er Danmarks førende konsumfiskerihavn med landets største fiskeriauktion, hvilket gør havnen til en af Nordeuropas største fiskerihavne.  

- I sin fremtidige vækststrategi vil havnen fokusere på udvalgte nicher på godsområdet og udnytte sin unikke placering som transithavn og udskibningshavn for projektlaster til ek-sempelvis vindmølleparker og offshore installationer i Nordsøen samt gods til Tyskland.

- I Hanstholm Havn er over 1.900 personer beskæftiget omkring havneaktiviteterne med en samlet produktionsværdi på ca. 2,6 mia. kroner. 

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08