23948sdkhjf

Billund tror på vækst i luftfragten

Billund Lufthavn måtte notere end nedgang på næsten 27 procent i februar.

Der gik 4.873 tons luftfragt gennem Billund Lufthavn i februar i år. Det er 26,9 procent mindre end i februar 2022.

Men det hører med til historien, at Billund Lufthavn netop i februar 2022 lagde landingsbane til verdens største fragtfly – det 6-motorede Antonov An-225 Mriya fragtfly, der ankom som en del af den sløjfe på luftbroen, der sendte store mængder værnemidler til de danske kommuner i forbindelse med Covid19.

Derfor var nedgangen i de luftbårne volumener også ventet.

Men selv om importen via Billund Lufthavn har været ”stille” i februar, så er lufthavnens ledelse optimistiske, når det gælder udviklingen i de kommende par måneder. Det skyldes nye tiltag og forventningen om øget aktivitet.

– Vi mærker en generel afmatning på markedet, hvor det i særdeleshed rammer importen. Så vi har nedgang i februar, men vi har gang i nogle spændende dialoger, som vi glæder os til at løfte sløret for, udtaler Billund Lufthavns adm. direktør Jan Hessellund.

Passagertrafik på rekordniveau

I februar gik der 208.393 passagerer igennem terminalen i Billund Lufthavn. Det giver en vækst i passagerer på 52,9 procent forhold til februar 2022. For mange danskere står februar på vinterferie. Vinterferiens populære destinationer var storby- og skidestinationerne.

Vinterferien nåede i år rekordhøjder, hvor der var flere passagerer end i vinterferien i både 2022, 2021 og 2019. Antallet af passagerer nærmede sig vinterferiens rekordniveau, der blev sat i 2020 lige inden Covid-19 for alvor brød igennem.

– Vinterferieaktiviteten var i år på niveau med rekorden i februar 2020. Men der var flere passagerer end i både 2019, 2021 og 2022. Der har været stor tilslutning til vores storby- og skidestinationer, og vi oplever, at flere og flere tager flyet mod de sneklædte bjerge i vinterferien. Med den aktivitet forventer vi, at den tendens fortsætter næste vinter, siger Jan Hessellund, adm. direktør i Billund Lufthavn.   /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Scan Global forventer udfordrende markedssituation
Novo Nordisk har byggeplaner ved Køge
Nye typer gods bevæger sig på Silkevejen
Coop sælger to ferskvarelagre i stor ejendomshandel
Brings varebiler er blevet endnu grønnere i 2022
K+N fremlægger grøn kurs mod 2026

Send til en kollega

0.627