23948sdkhjf

Lille fragtnedgang på Stokholms havne

Containeromsætningen på Norvik-terminalen øget med 8,5 procent i 2022.

Godsomsætningen på Stokholms Havne faldt fra 9,1 til 8,9 millioner tons fra 2021 til 2022. Faldet på 1,6 procent skal ses på baggrund af den høje godsomsætning, som den store Østersøhavn opnåede i 2021.

Stokholm Havnes seneste knopskydning, Norvik opnåede fin fremgang i det forløbne år.

Containerterminalen i Novik øgede omsætningen med 8,5 procent, mens ro-ro-trafikken, der passerede gennem ro-ro-terminalen blev øget med hele 16,5 procent i 2022.

Den samlede godsomsætning på den nye havn i Norvik øgede godsomsætningen fra 1,3 til 1,5 millioner tons.

Skibsanløbene til Norvik blev øget med hele 34 procent til 2.400 anløb i 2022.

- Det er rigtig glædeligt at se, at Stockholms Havne viser stærke tal for både godsmængde og passagerantal. Søtransport er en effektiv og bæredygtig transportform, der skaber rige muligheder for, at hele regionen kan fortsætte med at vokse, siger Clara Lindblom, bestyrelsesformand i Stockholms Havne.

- Vi er meget glade for, at godstransporteb har fungeret så godt, trods flere hårde år. De stabile godsmængder er et tydeligt bevis på, hvor vigtige Stockholms Havne er for en bæredygtig vareforsyning til Storstockholm-regionen. Med den nybyggede Stockholm Norvik Port, som allerede viser stor vækst, er vi desuden godt forsynet med øget kapacitet, der også giver vores kunder store muligheder for at vokse, siger Ports of Stockholm CEO, Magdalena Bosson.

Flere færgepassagerer

Antallet af færgepassagerer på Stokholms Havne steg markant, og opsvinget efter pandemien har været meget godt. I alt rejste 7,4 millioner færgepassagerer via Stockholms havnes havne i 2022, hvilket er en stigning på hele 67 procent i forhold til året før.

Dette er stadig lavere end det høje antal præ-pandemi, men tallene bevæger sig i den rigtige retning.

-Det er virkelig glædeligt at se, at Stockholm fortsat er en stærk destination med en betydelig stigning i passagertal efter pandemien. Vi glæder os over dette stærke opsving, som er så vigtigt for turistindustrien, siger Stefan Scheja, Marketing Manager Ferries and Cruises i Stockholms Havne.

Krydstogt er på vej

I 2022 tog Stockholms Havne imod 206 krydstogtskibe, hvilket er 110 flere end året før. Antallet af krydstogtpassagerer var 450.000, hvilket er en stigning på hele 86 procent. Dette er stadig et stykke væk fra de rekordhøje præpandemital, men er en markant stigning i forhold til 2021. De lavere tal i krydstogtsegmentet skyldes næsten udelukkende Ruslands krig i Ukraine.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.172