23948sdkhjf

ForSea-handel gennemført

Molslinjen har nu formelt overtaget roret i færgerederiet ForSea.

Efter konkurrencemyndighederne i Sverige og Danmark har givet grønt lys til Molslinjens opkøb af færgerederiet ForSea, ser sejler på den højfrekvente færgerute Helsingør-Helsinghorg, er handlen nu en realitet, efter der ergennemført den såkaldte closing af handlen.

Det skriver Molslinjen i en pressemeddelelse fredag.

Færgeruten mellem Helsingør og Helsingborg spiller en vigtig rolle for ikke bare passager og personbilstrafikken over den nordlige ned af Øresund. Ruten er også meget vigtig for vejgodstrafikken mellem Sverige og Danmark.

I november 2022 varslede Molslinjen og ejerne i EQT Infrastructure den handel, som nu er blevet gennemført med den såkaldte closing.

ForSea er den eneste operatør af Roll-on/Roll-off-færger mellem Helsingør, Danmark og Helsingborg, Sverige, og leverer færgeforbindelse via en enkelt færgerute strategisk placeret på det nærmeste punkt mellem de to lande.

ForSea ’s ejere var en europæisk infrastrukturfond forvaltet af Igneo Infrastructure Partners.

Parterne har aftalt ikke at oplyse salgsprisen.

- Vi overtager et dygtigt drevet rederi, og nu glæder vi os til at lære hele forretningen bedre at kende, så vi i fællesskab kan skabe en slagkraftig enhed og styrke den flydende bro, som ruten er, siger Carsten Jensen, administrerende direktør for Molslinjen.

Hos ForSea er administrerende direktør, Kristian Durhuus tilfreds med en afklaring på rederiets fremtid:

- Molslinjen og ForSea har mulighed for sammen at skabe et stærkt rederi, som er rustet til den grønne omstilling af dansk og svensk færgefart og samtidig i fællesskab udvikle på deres rutenetværk.   /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157