23948sdkhjf

Toldere finder 36 kilo kokain på Aarhus Havn

Toldkontrol af kølecontainer førte til en de største kokain-fund i Danmark i mange år.

Toldhunde har fundet 36 kilo kokain i forbindelse med en toldkontrol af en kølecontainer på Aarhus Havn. Sagen er overgivet til Østjyllands Politi.

Ved en toldkontrol har toldere fundet 36 kilo kokain i en container. Hændelsen fandt sted tilbage i midten af september på Aarhus Havn. Her gennemsøgte toldere og toldhunde en kølecontainer, der var taget ud til kontrol.

- Da tolderne åbnede containeren, markerede toldhundene kraftigt på lugt fra bunden af containeren. Bag en plade på containerens køleelement fandt tolderne ind til flere sorte og grønne pakker, der ved nærmere kontrol viste sig at indeholde kokain, fortæller kontroldirektør i Toldstyrelsen, Michael Lund, der betegner kokainfundet som et af de største, styrelsen har haft i nyere tid.

Politiet har overtaget sagen

Sagen blev herefter overgivet til Østjyllands Politi til videre efterforskning. Østjyllands Politi er fortsat i gang med efterforskningen og ønsker på nuværende tidspunkt ikke at oplyse yderligere om sagen.

Toldstyrelsen finder generelt narkotika i både flydende og i fast form i alle typer varer og transportmidler, fra rejsende i lufthavne til containere på anløbne skibe i havne og i postpakker i landets postcentre. De seneste tal på narkotikaområdet viser, at Toldstyrelsen tilbageholdt syv kg kokain i 2021 og 22 kilo året før.   /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141