23948sdkhjf

Rygende god fangst i Københavns Lufthavn

Toldere beslaglagde 80.000 cigaretter hen over en weekend.

Toldstyrelsen har hen over en weekend tilbageholdt cirka 80.000 cigaretter ved kontroller i Københavns Lufthavn. Sagerne er overgivet til politiet.

Lørdag den 17. september blev en rejsende udtaget til stikprøvekontrol af toldere i Københavns Lufthavn. Tolderne fandt 29.800 cigaretter fordelt i mandens tre kufferter. Dagen efter blev endnu en rejsende stoppet med ulovlige cigaretter. Denne gang var der tale om 50.000 cigaretter fordelt i en rejsendes bagage.

- Vi har stoppet knap 80.000 cigaretter hen over weekenden i Københavns Lufthavn. Vi ser løbende sager, hvor rejsende glemmer at fortolde eller ikke kender reglerne. Her var det opmærksomme toldere i lufthavnen, der fik en mistanke, der viste sig at holde stik. Hvis man er i tvivl om, hvad man må tage med hjem fra rejsen, så vil jeg opfordre til at tjekke rejseregler.dk eller gå igennem den røde kanal, når man ankommer, siger Mette Helmundt, der er leder i Toldstyrelsens kontrol i Københavns Lufthavn.

Toldere kontrollerer tobaksvarer som for eksempel cigaretter og vandpibetobak ved alle landets grænser. I 2021 tilbageholdt toldere 12,7 mio. cigaretter, blandt andet takket været et stort fund på 10 mio. cigaretter i en lastbil på Rødbyhavn. Den samlede mængde cigaretter skønnes at svare til et unddraget beløb på 24,5 mio. kr. i told, moms og afgifter, hvis cigaretterne skulle indføres lovligt i Danmark.

/anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078