23948sdkhjf

Schiphol-fragt gik tilbage i H1

Tocifret fald som følge af blandt andet krigen i Ukraine.

Schiphol-lufthavnen i den hollandske hovedstad Amsterdam, Europas tredje-travleste cargo-lufthavn, noterede et fald i fragtvolumenerne på 13,8 procent i første halvår af 2022 sammenlignet med samme periode året før.

Importen faldt 17,5 procent til 364.376 tons, mens eksporten faldt 9,7 procent til 357.369 tons.

Dedikerede cargofly stod for 65 procent af den samlede fragtvolumen, mens belly cargo ombord i passagerfly tog sig af resten.

De vigtigste faktorer, der kan tilskrives faldet i H1 2022, var det globale fald i transporterede mængder og tabet af mængder fra et stort luftfartsselskab, der opererede fra Rusland. Faldet følger en verdensomspændende tendens med voksende kapacitet på passagerfly, bekymringer om økonomisk udvikling på verdensplan, produktions- og transportproblemer i Asien og krigen i Ukraine, siger Anne Marie van Hemert, chef for Aviation Business Development, Schiphol Airport:

- Tallene for 2021 og 2022 har vist, at Amsterdam Airport Schiphol stadig er den foretrukne lufthavn for logistikvirksomheder og deres kunder. Nu hvor efterspørgslen efter passagerfly er steget, skal den tilgængelige lufthavnskapacitet deles.

De tre vigtigste cargodestinationer for Schiphol er Shanghai i Kina, Duabi i De Forenede Arabiske Emirater og Chicago i USA.

/anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye beregninger: Endnu en bombe sprænger under mærsk-motorvejen
Mens transportsektoren skriger på arbejdskraft: Bøvl med køreprøver skaber flaskehals
TikTok saver i modebranchens lange forsyningskæder
Panamakanalen i alarmberedskab: Skibstrafikken truet af tørke
Hurtigere i gang med ny lagerautomat fra Knapp
Politikere frygter at Femern-forbindelsen bliver mest for lastbiler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125