23948sdkhjf

Passagerluftfart fortsætter med at komme sig

Tre ud af fire rejsende er vendt tilbage.

De globale passagertal for juli måned er steget 58,8 procent i forhold til juli 2021, og trafikken er nu oppe på 74,6 procent af niveauet før coronakrisen.

Det viser de seneste opgørelser fra IATA, den internationale luftfartsorganisation.

- Julis præstationer fortsatte med at være stærk, med nogle markeder, der nærmede sig niveauerne før Covid. Og det er endda med kapacitetsbegrænsninger i dele af verden, der var uforberedte på den hastighed, hvormed folk vendte tilbage for at rejse. Der er stadig en længere vej tilbage, men dette er et glimrende tegn, når vi går ind i de traditionelt langsommere efterårs- og vinterkvartaler på den nordlige halvkugle, siger Willie Walsh, IATA’s generaldirektør, og fortsætter:

- Luftfarten fortsætter med at komme sig, efterhånden som folk udnytter deres genoprettede rejsefrihed. Pandemien viste, at luftfart ikke er en luksus, men en nødvendighed i vores globaliserede og indbyrdes forbundne verden. Luftfart er forpligtet til at fortsætte med at opfylde kravene fra mennesker og handel og gøre det bæredygtigt. Vi har sat et mål om at opnå netto nul CO2-udledning i 2050, hvilket er i tråd med Paris-aftalens mål. Regeringer vil have mulighed for at støtte vores forpligtelse ved at acceptere et langsigtet aspirationsmål (LTAG) om netto-nul CO2-emissioner fra luftfarten inden 2050 ved den kommende 41. forsamling i Organisationen for International Civil Luftfart (ICAO). Med regeringer, der støtter det samme mål og samme tidslinje, kan vi og vores værdikædepartnere bevæge os fremad med tillid mod en netto kulstoffri fremtid, lyder det fra Walsh.

/anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.144