23948sdkhjf

Padborg: 3 mio. kr. frigivet til forberedelse af motorvejsbro

Ny bro skal sikre, at øst- og vestsiden bliver en helhed.

Et enigt byråd i Aabenraa Kommune har vedtaget at frigive 3 mio. kr. til det forberedende arbejde til en ny bro over motorvejen ved Padborg. Pengene frigives fra de i alt 25 mio. kr., der er afsat til broen, der skal gavne både statslige og kommunale interesser.

Det oplyser Aabenraa Kommune.

- Der er behov for en ny motorvejsbro ved Padborg-området. Motorvejen risikerer at blive en barriere for virksomheder og medarbejdere, som vil benytte arealerne vest for motorvejen, hvor der lige nu er stor udvikling. En ny bro skal sikre, at øst- og vestsiden bliver en helhed, som virksomhederne bedst kan udnytte, når de vil skabe og bruge egne faciliteter og de fælles servicefunktioner. Samtidig skal broen sikre, at fremtidige virksomheder placerer deres virksomhed nord for grænsen, siger borgmester i Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, der sammen med resten af byrådet var med til at vedtage frigivelsen af de 3 mio. kr.

Konkret skal de 3 mio. kr. sikre fortsat fremdrift i projektet med et dybere detaljeringsniveau på baggrund af tekniske undersøgelser. Pengene skal ligeledes sikre, at Aabenraa Kommune kan finansiere rådgiverydelser til teknisk bistand og forundersøgelser i området. Gennem dialog med Vejdirektoratet har Aabenraa Kommune afdækket, hvilke undersøgelser og redegørelser der skal til, for at projektet kan blive godkendt.

- I alt har vi afsat 25 mio. kr. til motorvejsbroen. Nu frigiver vi 3 mio., og tidligere har vi frigivet 1 mio. til forberedende arbejde. Det bekræfter, at vi vil projektet, og at vi fra Aabenraa Kommunes side er klar med vores del af finansieringen. Motorvejsbroen har også statslige interesser, og derfor håber vi meget, at staten vil tage deres halvpart af finansieringen, siger Jan Riber Jakobsen og uddyber:

- Den manglende sammenhæng i området koster tid, penge og konkurrencekraft. Samtidig forårsager den manglende bro unødig miljøbelastning. Derfor haster det med en ny motorvejsbro, som kan forbinde området, hindre mange omkørsler, skabe flere danske arbejdspladser og sikre, at virksomheder fortsat placerer deres virksomhed nord for grænsen.

/anga.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079