23948sdkhjf

Svovlkrav virker

Skærpede svovlkrav til skibsfarten fra 2020 har haft stor effekt.

Siden de nye, strengere svovlregler for brændstof til skibe trådte i kraft 1.januar 2020, er udledningerne af svol fra skibe faldet med hele 77 procent.

I Danske Rederier ser man det store og positive fald som bevis på, at global regulering virkelig kan rykke branchen.

Frem mod nytårsaften 2020 var der i skibsfarten stort fokus på til de nye og strammere svolvregler, som ville træde i kraft ved årsskiftet.

Efter 1.januar 2020 måtte skibe på globalt plan nemlig kun sejle på brændstof med et svovlindhold på 0,5 procent, medmindre skibet havde installeret en såkaldt scrubber, der renser røgen for svovl.

Her godt 2,5 år efter de nye regler trådte i kraft, viser en ny opgørelse fra IMO, at reglerne har haft en kæmpe effekt. Udledningen af svovl fra skibe er i perioden faldet med hele 77 procent.

- Svovlreglerne må siges at have været en kæmpe succes, der har gavnet både sundhed og miljø på hele kloden. Vi har i Danske Rederier fra start bakket op om indførslen af de nye svovlkrav, så at se brændstofkravet har haft så stor effekt er meget glædeligt og giver håb for at kunne tænke i samme baner, når det kommer til drivhusgasser, siger Maria Skipper Schwenn, direktør for klima, miljø og sikkerhed i Danske Rederier.

I Danske Rederier ser man indførelsen af svovlreglerne som et skoleeksempel på, at global regulering af skibsfarten virkelig rykker.

Tallene fra IMO viser, at reglerne har medført en årlig reduktion i svovludledningen på 8,5 mio. tons.

 Klimaet

- Nu vi har fået styr på svovludledningerne, handler det i høj grad om at få nedbragt vores udledning af drivhusgasser ved at udfase fossile brændstoffer. Her arbejder vi fra dansk side benhårdt på, at IMO vedtager et mål om klimaneutralitet i 2050 og samtidig indfører en mekanisme, der dels lukker prisgabet mellem fossile og grønne brændstoffer, og dels udfaser de fossiler brændstoffer, siger Maria Skipper Schwenn.   /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye beregninger: Endnu en bombe sprænger under mærsk-motorvejen
Mens transportsektoren skriger på arbejdskraft: Bøvl med køreprøver skaber flaskehals
TikTok saver i modebranchens lange forsyningskæder
Panamakanalen i alarmberedskab: Skibstrafikken truet af tørke
Hurtigere i gang med ny lagerautomat fra Knapp
Politikere frygter at Femern-forbindelsen bliver mest for lastbiler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126