23948sdkhjf

Fjord Line skruer ned for energiforbruget

Justerer ruteplaner på færgerne MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord for efterårs- og vinterperioden.

Det norske færgerederi Fjord Line har annonceret en ny sejlplan for efterårs- og vintersæsonen. Den nye fartplan er tilrettelagt med henblik på at reducere energiforbruget på de LNG-drevne færger MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord mest muligt.

Den er naturligvis de høje naturgaspriser, der har motiveret rederiet til at tilpasse sejlplanerne med henblik på, at reducere energiforbruget.

Det skriver Fjord Line i en pressemeddelelse.

De to naturgasdrevne (LNG) skibe, MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord, er indsat på ruterne Hirtshals-Stavanger-Bergen og Hirtshals-Langesund.

Ændringerne gælder fra 6. september og frem til 31. marts 2023.

- Vi står overfor en ny virkelig og bliver nødt til at tilpasse os. De øgede priser på energi rammer alle, os inkluderet. Det er specielt vores omkostninger til det mere miljøvenlige alternativ LNG, som er skudt i vejret. På baggrund af dette ser vi os nødsaget til midlertidigt at ændre ruteplanen for de to LNG-skibe, siger Brian Thorsted Hansen, CEO i Fjord Line.

Begge skibe vil fortsat betjene ruterne mellem Hirtshals, Stavanger, Bergen og Hirtshals, men med reduceret frekvens og ændrede afgangs- og ankomsttider. Passagerer og fragtkunder, der påvirkes af de nye ændringer, vil blive informeret.

- Vi har prioriteret at finde en løsning, hvor vi reducerer vores energiforbrug væsentligt samtidig med, at vi sikrer et godt tilbud til vores passagerer og fragtkunder. Derfor opretholder vi driften af begge skibe og med anløb i alle fire havne, siger Hansen.   /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ikea-logistikchef: "Vi må ændre vores forsyningskæder"
Logistikvirksomhed skovler penge ind: “Vi kunne have vækstet endnu mere”
Ny sales manager til DKI Logistics
Kapitalindsprøjtning til Peak Systems
Milliard-opkøb booster transportvirksomhed i USA
Ekspresleverandør har vokseværk

Send til en kollega

0.125