23948sdkhjf

Travlt forår bringer CPH tæt på overskud

Lufthavnsselskabet ”kun” bagud med 12 mio. kr. for første halvår.

Hos Københavns Lufthavn (CPH) er 8 ud af 10 rejsende vendt tilbage, der er ansat 500 nye medarbejdere, og flere kvartalers underskud blev vendt til et mindre overskud for andet kvartal i år, så første halvår samlet ender med et mindre underskud før skat på 12 mio. kr. Inflation, krig, nye COVID-19 varianter og generel global usikkerhed er fortsat en udfordring.

Antallet af månedlige passagerer i CPH blev tredoblet i første halvår fra 821.000 i januar til knap 2,3 mio. i juni. Samlet rejste 9,4 mio. passagerer gennem terminalerne i årets første seks måneder.

- Lufthavnen begyndte i den tidlige sommer at ligne sig selv med dagligt 70-85.000 rejsende og 6-700 flyafgange og ankomster på 240 ruter. Vi kan både se og mærke på driften og regnskabet, at der er en stor opsparet lyst til at komme ud at rejse både på ferie og forretning, siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

Omsætningen landede i andet kvartal på 972 mio. kr. – en forbedring på 276 procent i forhold til samme periode i 2021. Samlet blev omsætningen i første halvår 1.550 mio. kr. Det er dog stadig 26 procent mindre end 2019, det sidste normale år før COVID‐19 pandemien.

Med den markant stigende aktivitet i foråret endte andet kvartal med et resultat før skat på 159 mio. kr. Fraregnet første kvartals underskud før skat på 171 mio. kr. ender halvåret samlet med et underskud før skat på 12 mio. kr.

- Københavns Lufthavn er nu meget tæt på finansiel break-even. Det er positivt efter den værste krise for lufthavnen nogensinde. Men vi er ikke helt i mål endnu, og break-even bringer os desværre ikke i en position til at investere i fremtiden, siger Thomas Woldbye.

/anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109