23948sdkhjf

LNG-priser på vej mod rekord

Råolieprisen er dykket til de laveste niveau siden Ruslands invasion i Ukraine.

Mens råolieprisen nu omtrent er på niveau med situationen før slutningen af februar i år - før Ruslands overfald på nabolandet Ukraine, så er efterspørgslen efter naturgas stadig høj - og det rammer også LNG (Liquid Natural Gas). Faktisk er LNG-priserne på vej til rekordniveau.

Netop LNG er blevet et relativt populært ”grønnere” brændstof - ikke mindst til tung transport og især til dele af skibsfarten.

Det skriver Splash24/7.

Det store prisgap mellem oliebaserede bunkers og flydende naturgas vil få mange rederier, til at overveje at droppe LNG-indkøb, hvis deres skibe har såkaldte dual-fuel-motorer, indtil videre.

Tendensen skal allerede være mærkbar i Rotterdam.

Ship & Bunkers i Rotterdam har prissat en energiækvivalens på et metrisk ton IFO380-bunkers, hvilket betyder HSFO, og her svinger priserne i øjeblikket på USD 2.621 pr. ton, hvilket truer med at overgå den tidligere rekord på USD 2.673 pr. ton der blev sat i marts i år.

Salget af LNG-bunker i Rotterdam faldt 43 pct i andet kvartal til kun 63.000 cu m. Salget af LNG-brændstoffer havde været i konstant stigning i årevis frem til begyndelsen af dette år, hvor prisforskellen med konventionelle brændstoffer reducerede deres konkurrenceduelighed.

Fortsat global vækst.

Selv om interessen for at tanke LNG er dalene i Europa - som det fremgår af udviklingen i Rotterdam, så stiger efterspørgslen faktisk globalt set. Ovenikøbet kommer, at interessen for at sælge LNG-brændstof også er stigende globalt.

Det skriver Splash24/7 med onlineportalen BunkerEx som kilde.

Der er angiveligt godt 300 skibe, der kan sejle på LNG på nuværende tidspunkt. Det er 60 procent flere end for to år siden.   /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye beregninger: Endnu en bombe sprænger under mærsk-motorvejen
Mens transportsektoren skriger på arbejdskraft: Bøvl med køreprøver skaber flaskehals
TikTok saver i modebranchens lange forsyningskæder
Panamakanalen i alarmberedskab: Skibstrafikken truet af tørke
Hurtigere i gang med ny lagerautomat fra Knapp
Politikere frygter at Femern-forbindelsen bliver mest for lastbiler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109