23948sdkhjf

Polsk chauffør udvist af Danmark

Retten dømte efter anklageskrift på 40 forhold.

Retten i Odense afsagde torsdag dom i en sag mod en 44-årig polsk lastbilchauffør, der blev standset ved Middelfart den 8. juni 2020 af Tungvognscenter Syd ved Sydøstjyllands Politi.

- Da medarbejderne fra Tungvognscenter Syd kontrollerede lastbilen og chaufførens papirer, viste det sig hurtigt, at den polske chauffør kørte med et andet førerkort end sit eget, fortæller specialanklager Pernille Moesborg.

- En nærmere efterforskning viste, at han slet ikke havde førerret, da han var frakendt førerretten i hjemlandet. Det førte til et anklageskrift på 40 forhold for kørsel på en andens førerkort og kørsel uden at have erhvervet førerret i perioden fra den 10. maj til den 8. juni 2020.

Retten dømte efter anklageskriftet og idømte den polske chauffør 60 dages betinget fængsel, en samlet bøde på 89.000 kr. og en ubetinget frakendelse af førerretten til de tunge køretøjer i Danmark i 6 måneder fra endelig dom. Derudover blev den 44-årige chauffør idømt udvisning af Danmark med indrejseforbud i 6 år.

Den polske chauffør mødte ikke i retten og forsvareren udbad sig betænkningstid på chaufførens vegne.

/anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11