23948sdkhjf

Stena Line lejer ny færgeterminal i Immingham i 50 år

Det svenske færgeselskab binder sig til ny færgeterminal ved Humber med langsigtet lejeaftal.

Stena Line og Associated British Ports (ABP) har indgået en aftale om i fællesskab at udvikle en ny fragtterminal ved havnen i Immingham i Humber-regionen.

Aftalen på 100 millioner pund betyder at det svenske færgeselskab skal drive den nye terminal i de næste 50 år. Det er et stort langsigtet engagement og et løft for regionen, hvor fragt på ruter til og fra EU har boomet siden Brexit.

Stena Line er et af de største færgeselskaber i verden med 18 ruter og 37 skibe, der opererer mellem 13 lande i hele Nordeuropa. Det kører i øjeblikket fire daglige fragttjenester fra Humber til Holland. Disse vigtige tjenester er nu i større efterspørgsel end nogensinde før og forventes at stige yderligere. I 2021 flyttede deres Nordsø-ruter rekordhøje fragtniveauer, dette inkluderede en stigning på 28 pct. år-til-år i uledsaget fragt.

I begyndelsen af året flyttede Stena Line sin Rotterdam-fragttjeneste til havnen i Immingham, den største havn i Storbritannien målt i tonnage, som ejes af ABP.

Flytningen har gjort det muligt for virksomheden at blive leverandør af både terminal- og shipping-operationer, hvilket har resulteret i forbedrede fordele og udvidet service til dets betydelige fragtkunder i regionen.

Langsigtet løsning

Da fragtniveauet fortsætter med at vokse for virksomheden, er Stena Line nødt til at tilføje kapacitet og udvide sine aktiviteter i Immingham. Det kræver en langsigtet løsning, der har adgang til Humber Estuary. Dette vil give mulighed for hurtigere sejltider og mulighed for at bruge større skibe til at imødekomme øget fragtefterspørgsel fra eksportører og importører fra hele regionen og resten af Storbritannien.

Forslagene skitserer flytningen af Stena Lines nuværende Immingham-fragtaktiviteter til en ny lokalitet, der støder op til Immingham Outer Harbour, hvor ABP vil udvikle et nyt specialbygget terminalanlæg. Forslagene vil give virksomheden mulighed for at udvide sine tjenester yderligere ved at tilbyde øget fragtkapacitet til sine kunder. Det er en væsentlig infrastrukturudvikling for regionen.

Niclas Martensson, administrerende direktør for Stena Line udtaler:

- Vi er meget glade for at kunne meddele, at vi nu vil tage de næste skridt i den strategiske vision for vores ruter mellem Storbritannien og Kontinentaleuropa. Vores fragtniveauer er på rekordniveauer og fortsætter med at stige, så vi ønsker at bygge videre på denne succes og levere yderligere tjenester til vores vigtigste forretningsbehov, vores kunders, med udviklingen af en helt ny terminal og kajpladser i havnen af Immingham.   /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094