23948sdkhjf

Walsh: Regeringer overreagerer

Overdreven test af rejsende og karantæne, lyder det fra IATA-topchefen.

Den globale passagertrafik faldt i november 2021 med 47 procent mod samme måned i 2019. En forbedring mod oktober måneds tilbagegang på 48,9 procent.

Det skriver den internationale luftfartsorganisation IATA.

- Opsvinget i flytrafikken fortsatte i november. Desværre overreagerede regeringer på fremkomsten af Omicron-varianten i slutningen af måneden og tyede til de gennemprøvede og mislykkede metoder med grænselukninger, overdreven test af rejsende og karantæne for at bremse spredningen, siger Willie Walsh, generaldirektør i IATA.

- Ikke overraskende faldt det internationale billetsalg i december og begyndelsen af januar kraftigt sammenlignet med 2019, hvilket tyder på et vanskeligere første kvartal end forventet. Hvis erfaringerne fra de sidste 22 måneder har vist noget, er det, at der er ringe eller ingen sammenhæng mellem indførelsen af rejserestriktioner og at forhindre overførsel af virussen på tværs af grænserne. Og disse foranstaltninger lægger en stor byrde på liv og levebrød. Hvis erfaring er den bedste lærer, så lad os håbe, at regeringerne er mere opmærksomme, når vi begynder det nye år, lyder det fra IATA-direktøren. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094