23948sdkhjf

Color Line afskediger 700 medarbejdere

Strenge corona-restriktioner får alvorlige konsekvenser for det norske rederi.

Som følge af den norske regerings strenge smittebeskyttelsesforanstaltninger har Color Line besluttet midlertidigt at tage M/S Color Magic ud af drift på ruten Oslo-Kiel fra 29. december og søsterskibet M/S Color Fantasy fra 10. januar. Beslutningen vil omfatte varsling af afskedigelser til mere end 700 medarbejdere.

Color Line noterede ellers god efterspørgsel på alle sine ruter i perioden fra Norge og destinationslandene genåbnet i løbet af september frem til indførelsen af nye smittebeskyttelsesforanstaltninger i december.

- Vi ønskede så længe som muligt at undgå denne beslutning, der rammer vores medarbejdere lige før juleferien. Desværre har vi ingen mulighed for at opretholde en bæredygtig passagerbefordring mellem Norge og Tyskland, efter at regeringen har indført nye og strenge corona-foranstaltninger. Beslutningen om at tage Color Magic og Color Fantasy midlertidigt ud af drift medfører desværre afskedigelse af mere end 700 medarbejdere, siger administrerende direktør Trond Kleivdal.

Color Line vil i samme periode øge frekvensen af fragtskibet M/S Color Carrier til tre ugentlige rundrejser på ruten mellem Oslo og Kiel.

Color Lines aktiviteter er stærkt præget af regeringens smittebeskyttelsesforanstaltninger, såsom genindførelse af afstandskrav, stop for udskænkning og andre kontaktbegrænsende tiltag. Dette er ud over kravene til registrering og test af alle ankomster til Norge, lyder det.

- Gennem regeringens stramninger er vi i praksis blevet lukket ned midt i den vigtige juletid. Regeringens udspil om udlignings- og støtteordninger omfatter ikke store arbejdsgivere, og forslaget om lønstøtte mangler forudsigelighed og har ikke en passende struktur, blandt andet på grund af kravet om, at man ikke kan have nogen afskediget, hvis man skal modtage lønstøtte. Efter næsten to år i pandemiens frontlinje må vi desværre igen nedbringe produktionen og varsle en lang række af vores medarbejdere, siger Trond Kleivdal. /anga.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095