23948sdkhjf

DFDS og P&O Ferries under lup i Frankrig

Franske myndigheder undersøger kapacitetsaftale mellem P&O Ferries og DFDS.

Transport Tidende kunne forleden berette, at de britiske konkurrencemyndigheder har indledt en undersøgelse af en såkaldt kapacitetsdelingsaftale mellem færge- og ro/ro-federierne P&O Ferries og DFDS A/S.

Nu har konkurrencemyndighederne i Frankrig også indledt en granskning af aftalen.

Det skriver maritimedanmark.dk.

De to rederier indledte samarbejdet i maj – angiveligt for at reducere ventetiden for chaufførledsagede lastvogntog på ruten Calais-Dover og forbedre trafikflowet på ruten. I praksis betyder, aftalen at lastvogne kan køre ombord på den først ankomne færge – uanset om de har bestilt plads hos det ene eller det andet rederi.

De britiske konkurrencemyndigheder har begrundet sin undersøgelse med, at man vil undersøge om aftalen er konkurrenceforvridende. Den britiske konkurrencemyndighed har i en pressemeddelelse om undersøgelsen fremhævet, at der ikke var truffet nogen afgørelse i sagen.

I forbindelse med, at de franske konkurrencemyndigheder har indledt en undersøgelse, har DFDS A/S ifølge maritimedanmark.dk afvist anklagerne.

P&O Ferries har ikke ønsket, at kommenteret anklagerne over for fransk presse.

Aftalen mellem DFDS A/S og P&O Ferries blev indgået kort før et konkurrerende færgerederi – Irish Ferries – begyndte at besejle ruten Calais-Dover.   /Smir

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11