23948sdkhjf

DFDS oplever solid vækst i efterspørgslen

Flaskehalse øger omkostninger.

Færge- og ro/ro-rederiet DFDS A/S har oplevet høj vækst i fragtomsætningen i tredje kvartal. Men flaskehale i forsyningskæderne har medført øgede omkostninger i tredje kvartal.

Omsætningen steg 22 pct, til DKK 4,4 mia. drevet af højere fragtaktivitet i de fleste forretningsenheder. Passager-aktiviteterne i 3. kvartal var samlet set lavere end i 2020, men var stigende i den sidste måned af kvartalet.

Det samlede EBITDA for fragtfærge og logistik før særlige poster steg 6 pct, til DKK 795 mio., primært drevet af høj vækst i forretningsenheden Mediterranean. Det samlede EBITDA for passageraktiviteterne i forretningsenhederne Baltic Sea, Channel og Passenger faldt med DKK 43 mio. eller 45 pct, til DKK 53 mio.

Det samlede EBITDA på DKK 848 mio. var på niveau med 2020.

- Dækning af vores kunders behov gav os ekstra omkostninger i et travlt 3. kvartal. Når vi ser fremad, fortsætter vi ad vækstsporet, støttet af vores seneste opkøb af HSF Logistics Group og ICT Logistics, siger Torben Carlsen, CEO.

Flere flaskehalse

Flaskehalse i forsyningskæder blev mere udbredt i Europa i løbet af 3. kvartal. Storbritannien blev i særlig grad påvirket. Dette medførte ekstra driftsomkostninger for både fragtfærge-, havneterminal- og logistikaktiviteter. Derudover blev fragtmængder til Storbritannien i perioder i 3. kvartal holdt tilbage, hvilket sænkede udnyttelsen på færgeruter.

Forventning 2021

Forventningerne for fragtaktiviteter er fortsat generelt positive, selv om den nuværende opbremsning i britiske varestrømme forventes at fortsætte i 4. kvartal 2021. Passagertallet forventes at fortsætte med at stige. Årets omsætningsvækst forventes nu at blive 23-25 pct, (20-25 pct,). EBITDA før særlige poster forventes nu at blive DKK 3,3-3,5 mia. mod tidligere DKK 3,2-3,6 mia. (2020: DKK 2,7 mia.).

EBITDA for 3. kvt. fastholdt på niveau med 2020.  /Smir

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126