23948sdkhjf

Grønne teknologier er klar til blå test

Ny analyse skal være med til at bane vejen for klimaneutral skibsfart.

En international analyse af innovationsbehov for at opnå klimaneutral skibsfart peger på nogle af de kommercielle og innovative udfordringer, der skal løses.

Det skriver Søfartsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Den nye internationale analyse af innovationsbehov for at opnå klimaneutral international skibsfart konkluderer, at mange af de grønne brændstofteknologier allerede er veludviklede og klar til brug i fx større demonstrationsprojekter.

Men for at vi kan opnå en klimaneutral international skibsfart, er der, trods den positive teknologiske udvikling, stadig betydelige både kommercielle, regulatoriske og innovative udfordringer, der skal løses.

Oxford Research og DTU

Analysen er udarbejdet af Oxford Research og Danmarks Tekniske Universitet på vegne af Søfartsstyrelsen og er et af Danmarks bidrag til det internationale offentlige-private partnerskab ’Zero-Emission Shipping Mission’. Analysen skal bidrage med ny viden til offentlige og private interessenter om vejen frem mod klimaneutral skibsfart, og den vil bl.a. blive brugt til at videreudvikle og prioritere de initiativer og aktiviteter, som Zero-Emission Shipping Mission skal tage fat på at løse for at nå sine mål i 2030. Det gælder både på kort og på lang sigt.

I denne uge på COP26 i Glasgow blev analysen brugt som udgangspunkt for flere paneldiskussioner. Blandt andet blev vejen frem mod 2030 drøftet og ikke mindst nødvendigheden af offentligt-privat samarbejde på tværs af hele værdikæden, hvis vi skal opnå kommerciel levedygtig klimaneutral skibsfart.   /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Ekspresleverandør har vokseværk
Østjysk virksomhed leverer intern logistik til rumænsk møbelfabrik
Putin vil hjælpe Kina med arktiske handelsruter
DTL: Finanslovsforslag er historisk dyrt for transportsektoren
Usikre forsyningskæder: Fødevaregrossist dropper Kina
På fem uger skiftede Jysk hele IT-systemet på tre kæmpelagre

Send til en kollega

0.141