23948sdkhjf

Museum efterlyser Dannebrog-historier

Indsamler materialer til stor udstilling til februar.

Stort set alle i Danmark kender til majestætens flydende residens, Dannebrog, enten gennem nyhedsmedier eller ved selv at have spottet det smukke og historiske skib. I anledning af Dannebrogs 90-års jubilæum arbejder M/S Museet for Søfart på en udstilling om Kongeskibet, den kongelige familie, skibets besætning, betydning og ikke mindst mødet med befolkningen.

I den forbindelse er museet på udkig efter fortællinger, fotos, erindringer og måske endda genstande, der kan være med til at fortælle historien om Dannebrog.

Gennem ni årtier har Dannebrog besøgt utallige forskellige havnebyer på skibets togter rundt omkring i Danmark, Grønland og Færøerne. Kongeskibets årlige sejlads er monarkens møde med befolkningen i deres egen by. Når skibet kommer i havn, står store folkemængder klar til at tage imod, og på den måde er Kongeskibet med til at samle Danmark.

Særudstillingen om Kongeskibet kommer til at give et indblik i livet ombord på Dannebrog, og den kongelige families blik på Danmark set fra havet. Den kommer også til at fortælle historien om danskernes forhold til Kongeskibet.

Udstillingen ’Dannebrog’ åbner til februar næste år, hvor et udvalg af historierne vil blive præsenteret.

Gemmer man på historier og billeder om Dannebrog eller møder med skibet, vil M/S Museet for Søfart gerne høre om det til dannebrog@mfs.dk.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Nye beregninger: Endnu en bombe sprænger under mærsk-motorvejen
Mens transportsektoren skriger på arbejdskraft: Bøvl med køreprøver skaber flaskehals
TikTok saver i modebranchens lange forsyningskæder
Panamakanalen i alarmberedskab: Skibstrafikken truet af tørke
Hurtigere i gang med ny lagerautomat fra Knapp
Politikere frygter at Femern-forbindelsen bliver mest for lastbiler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126