23948sdkhjf

ADP A/S leverer bedste halvårsresultat nogensinde

Vækst i omsætning og indtjening i ADP fortsætter med rekordhalvår.

ADP har netop offentliggjort det ledelsen beskriver som et særdeles tilfredsstillende resultat for første halvår 2021. Det skyldes stor vækst i omsætning og et meget solidt driftsresultat. Halvårsresultatet er det bedste i havneselskabets historie.

ADP A/S kommer ud af 1. halvår 2021 med et ordinært driftsresultat (EBITDA) 45,6 MDKK, hvilket er 21,1 MDKK bedre end 1. halvår 2020. I første halvår 2021 har ADP haft en vækst på 7,2 pct. i den samlede godsomsætning. Anlægsaktiverne er i første halvår værdireguleret med 4,7 pct..

Væksten i godsomsætningen tilskrives især den store vækst i containerforretningen, som i første halvår 2021 har vist en fremgang i tonnagen på 32,4 pct. sammenlignet med samme periode i 2020. Containervolumen har i 2021 fortsat i et rekordhøjt tempo og har i juli måned toppet med godt 10.000 TEU, hvilket ligger ca. 16 pct. over den tidligere rekord.

Den øvrige forretning (ekskl. flydende bulk) har i første halvår af 2021 givet en vækst på 34 pct. på godsvolumen, hovedsageligt kommende fra skibslaster med stål og recycling-produkter sammenlignet med samme periode sidste år.

Dertil kommer stigende udlejningsaktiviteter i Taulov Dry Port, hvor første store etape på 60.000 m2 er fuldt udlejet.

- Effekten af vores strategiske investeringer i Taulov Dry Port og i infrastruktur på havneterminalerne kommer nu containerforretningen til gode. Sammen med generel vækst omkring vores knudepunkter slår disse satsninger nu for alvor igennem i ADP’s samlede forretning. Vores forventninger til både omsætning og indtjening i 2021 ses allerede nu i det gode resultat for første halvår 2021, med et særdeles godt driftsresultat og en samlet omsætning på 87,1 MDKK svarende til en fremgang på 40 pct., udtaler, siger Rune D. Rasmussen, CEO i ADP A/S, og slutter:

- Der skal lyde en stor tak – ikke mindst for samarbejdet og tilliden fra vore aktionærer og indsatsen fra medarbejderne, som alle har ydet et uvurderligt bidrag til rekordresultatet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157