23948sdkhjf

Kurt Beier-sagen bør ankes

ITD mener Kurt Beier-sagen bør ankes til landsretten

Formand for ITD, Christian Sørensen Madsen, håber, anklagemyndigheden anker dommen i Kurt Beier-sagen. Kreativiteten vil fortsætte, hvis man nærmest ustraffet kan drive den slags transportvirksomhed, frygter han.

I denne uge faldt der langt om længe dom i den såkaldte Kurt Beier-sag. Sagen illustrerer ifølge formand for ITD, Christian Sørensen Madsen, på tragisk vis, hvad der sker, når prisen på transport bliver altafgørende, og det blot drejer sig om at tilbyde billigst mulige løsninger. Derfor håber han, at anklagemyndigheden anker dommen:

– Jeg tror ikke, sagen er slut, og jeg håber, den bliver anket. For kreativiteten vil fortsætte, hvis man nærmest ustraffet via et selskab i Polen kan drive transportvirksomhed i Danmark på dansk grund helt ned til 15 kroner i timen og under usle forhold. Det er selvklart ikke acceptabelt og skader både danske vognmænd, branchens ry og vores muligheder for at tiltrække kvalificerede medarbejdere, siger Christian Sørensen Madsen.

Bremse på rekruttering?

Han frygter, at sagen i lang tid vil stå i vejen for den rekruttering, der er så afgørende for forsyningskæderne. Derfor bør hele vognmandsbranchen lægge sig i selen for at rette op på kritisable forhold og fremstå som den attraktive branche, den er. Samtidig håber Christian Sørensen Madsen, at der kan komme noget godt ud af sagen.

– Måske kommer der også lidt godt ud af sagen. Jeg tror i hvert fald, at sagen har været med til, at mange flere danskere og danske virksomheder har fået åbnet øjnene for problemet. Det har været godt for de danske vognmænd, for det har også lagt pres på køberne til at vælge virksomheder, der tilbyder ordnede forhold, siger Christian Sørensen Madsen.   /Smir

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125