23948sdkhjf

Betydelig godsfremgang på havnen i Kiel

Kiel Havn øgede godshåndteringen med 8,25 pct. i første halvår 2021.

Kiel Havn opnåede betydelig volumenvækst i fragtforretningen i første halvår i år. I perioden fra begyndelsen af januar til slutningen af juni blev der håndteret i alt 8,25 procent flere varer end i samme periode sidste år.

Færgetrafikken voksede mest med en stigning på 12,7 procent i antallet af lastbiler og uledsagedetrailere.

Dirk Claus, administrerende direktør Port of Kiel udtaler:

- Vi er på rette vej, når det gælder fragtomsætningen. Faldet i samme periode sidste år er blevet mere end kompenseret for volumenfremgangen i 1. halvår i år.

Samtidig har pandemien imidlertid også haft en strukturel indvirkning på havneforretningen. På de grænseoverskridende trafikker er antallet af uledsagede lastbiltrailere øget med med en god fjerdedel.

Af de 100.000 håndterede lastbiler og trailere var mere end halvdelen af dem for første gang uledsagede. De største stigninger blev registreret på ruterne til Göteborg i Sverige og til Klaipeda i Litauen. I alt blev 3,66 millioner tons fragt håndteret i Kiel i første halvår.

Den stærkeste del af havnen var Ostuferhafen med skovprodukter og logistikcenter.

Herfra sejler blandt andet det danske rederi DFDS's skibe ni gange om ugen og tilbyder dermed den højeste afgangsfrekvens fra en tysk havn til de baltiske stater.

På ruten Kiel - Oslo har "Color Magic" og "Color Fantasy" været i drift igen siden juni sammen med "Color Carrier", som nu også sikrer stigende transport- og passagertal på den norske rute.

Dirk Claus udtaler:

- Lempelserne i Corona -reglerne var afgørende for den forsigtige genoptagelse af krydstogtsturismen i Østersøregionen. I Kiel har vi observeret en positiv udvikling i passagertallet siden slutningen af maj.

I slutningen af juli havde havnen allerede registreret 60 anløb fra krydstogtskibe med omkring 100.000 passagerer uden større hændelser.

- Under de nuværende omstændigheder er dette et godt resultat. Sammenlignet med tider før pandemien har vi opnået lidt mere end halvdelen af antallet af fartøjsopkald. I det kommende år forventer vi så en yderligere normalisering.   /Smir

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14