23948sdkhjf

- Flyveforbud over Hviderusland bør ophæves

IATA: Luftfartssikkerhed må aldrig politiseres.

Den internationale luftfartsorganisation IATA opfordrer nu Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur – EASA - til at opretholde den kritiske adskillelse mellem politik og luftfartssikkerhedsspørgsmål.

Opfordringen kommer efter den seneste udvikling i begivenhederne efter hændelsen, da Ryanair-flyet FR4978 blev kontaktet over hviderussisk luftrum og tvunget til at lande i Minsk. Den 2. juni erstattede EASA sin anbefaling (Safety Information Bulletin) til europæiske luftfartsselskaber om nøje at vurdere risikoen for at flyve i det hviderussiske luftrum med et fuldstændigt forbud (Safety Directive) mod europæiske fly, der kommer ind i Hvideruslands luftrum.

- Luftfartssikkerhed må aldrig politiseres. IATA fordømte den hviderussiske regerings handlinger og opfordrede til en uafhængig efterforskning. At forbyde europæiske fly fra at bruge hviderussisk luftrum med et sikkerhedsdirektiv er også en politisering af luftfartssikkerhed. Dette er en tilbagegående og skuffende udvikling. EASA bør ophæve sit forbud og give luftfartsselskaber mulighed for at styre sikkerheden, som de gør hver eneste dag - med deres normale operationelle risikovurderinger. To fejl giver ikke en rigtig. Politik bør aldrig blande sig i sikker drift af fly, og politikere bør aldrig bruge luftfartssikkerhed som dækning for at forfølge politiske eller diplomatiske dagsordener, siger Willie Walsh, IATA’s generaldirektør. /anga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Mærsk trækker i førertrøjen med "målebånd" til grønne IT-indkøb
Slaget er slut: Folketinget vedtager kilometerafgift
Balkan-korridor skal bane vejen for førerløs godstransport
DHL hælder biofuel på Formel1-lastbiler
Kartoffel-gate: Mistanke om protestaktion på Storebæltsbroen
Scan Global udvider med opkøb og står styrket i Europa

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109