23948sdkhjf

Rederier: Vigtigt at grænsebomme hæves

Danske Rederier hilser lempelse af rejserestriktioner velkommen.

Der er godt nyt i sigte for udenrigsfærgerne, som i den grad har været udfordrede af de lukkede grænser, skriver Danske Rederier i en kommentar til den politiske aftale om en snarlig lempelse af rejserestriktionerne.

Der har været endda meget langt mellem de rejsende om bord på de danske udenrigsfærger.

De lukkede grænser fjernede med ét en stor del af færgernes forretningsgrundlag, og selvom godstrafikken stadig har flydt over de blå landeveje, så er det gode nyheder, at grænsebommene nu snart hæves.

- De lukkede grænser til vores nabolande har ikke kun været katastrofale for turistbranchen, de har i den grad også slået vores udenrigsfærger ud af kurs. De har måttet spejde langt efter passagerer, og derfor er vi selvfølgelig rigtig glade for udsigten til snart at kunne byde de rejsende velkommen om bord igen, siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier.

Ifølge dagens politiske aftale kan danskere med ødegårde i Norden fra den 21. april rejse uden isolationskrav, ligesom listen over anerkendelsesværdige formål, der skal til for at rejse ind i Danmark, udvides. Krav om isolation efter forretningsrejser bortfalder ligeledes.

- Det er også positivt, at de erhvervsrejsende nu snart kan møde på arbejde igen uden først at skulle gå i isolation. Vi håber i det hele taget, at dagens aftale er første skridt på vej mod en sommer med normal rejseaktivitet til og fra nabolandene. Vi ser samtidig frem til, at det bliver lettere at komme ud og hjem for de søfarende, der ofte må krydse adskillige grænser for at komme til og fra arbejde” siger Jacob K. Clasen.

I maj måned følges genåbningen efter planen op af yderligere lempelser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109